ΕΛΛΑΔΑ

Πολιτική Προστασία: Δωρεάν προσωρινή φιλοξενία πυρόπληκτων - Πού απευθύνονται

Πολιτική Προστασία: Δωρεάν προσωρινή φιλοξενία πυρόπληκτων - Πού απευθύνονται
Οι πολίτες θα δηλώνουν τα στοιχεία τους και θα λαμβάνουν σχετική καθοδήγηση CNN Greece

Δωρεάν προσωρινή φιλοξενία των πολιτών που έχουν πληγή από τη φωτιά της Πεντέλης έχει δρομολογηθεί από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες που επλήγησαν από τη φωτιά μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο: 213 15 10 100.

Κατόπιν επικοινωνίας του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, διασφαλίστηκε η δωρεάν φιλοξενία τους.

Πρόκειται για τους πολίτες οι οποίοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στις οικίες τους. Το τηλέφωνο επικοινωνίας ανήκει στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Σε αυτό θα δηλώνουν τα στοιχεία τους, όπως: ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση οικίας και ΑΔΤ και θα λαμβάνουν σχετική καθοδήγηση.

Υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης στους πληγέντες από την πυρκαγιά

Με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας, η Ομοσπονδία φορέων Ψυχικής Υγείας ΑΡΓΩ και οι φορείς της παρέχουν πολυεπίπεδη υποστήριξη στους πληγέντες από την πυρκαγιά στην Βόρεια και Ανατολική Αττική (Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακα, Παλλήνη, Ντράφι):

• μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 10306 δωρεάν και ανώνυμα παρέχεται σε όποιον καλέσει ψυχοκοινωνική υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρό σε ενήλικες, μέσω της επιλογής 1 και σε παιδιά μέσω της επιλογής 3.

• Επίσης πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας επιτόπου στις πληγείσες περιοχές (μόλις επιχειρησιακά κριθεί δυνατόν ) μέσω κλιμακίων επαγγελματιών ψυχικής υγείας και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης. Κλιμάκιο βρίσκετε ήδη στην περιοχή της Πεντέλης.

Διαβάστε ακόμη:

Liveblog - Πύρινη κόλαση στην Πεντέλη: Μεγάλη μάχη σε δύο μέτωπα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ