ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Πεντέλη: Μηχανήματα και είδη άμεσης ανάγκης προσφέρει η περιφέρεια - Αναζητούνται καταλύματα

Φωτιά Πεντέλη: Μηχανήματα και είδη άμεσης ανάγκης προσφέρει η περιφέρεια - Αναζητούνται καταλύματα
Επίσης συγκεντρώνονται είδη άμεσης ανάγκης (νερό, πρόχειρο φαγητό, κολλύρια κ.λπ.) για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών

Στο έργο της πυρόσβεσης συμμετέχει η περιφέρεια Αττικής, με 52 υδροφόρες, 10 χωματουργικά μηχανήματα και 5 λεωφορεία για τις εκκενώσεις των απειλούμενων από την πυρκαγιά οικισμών, καλύπτοντας τις όποιες ανάγκες παρουσιάζονται.

Σε αυτό το πλαίσιο, από την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με την ΓΓ Πολιτκής Προστασίας, αναζητούνται επιπλέον καταλύματα για προσωρινή στέγαση των κατοίκων που εγκατέλειψαν τοις οικίες τους, όπως και δομές ολιγόχρονης ανάπαυλας των ανδρών της Πυροσβεστικής, οι οποίοι επιχειρούν ασταμάτητα στο πεδίο από χθες το απόγευμα.

Επίσης, συγκεντρώνονται είδη άμεσης ανάγκης (νερό, πρόχειρο φαγητό, κολλύρια κ.λπ.) για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών στους επιλεγμένα χώρους συγκέντρωσης, όπως το ΚΑΠΗ Πικερμίου, ο προαστιακός Παλλήνης, το Γυμναστήριο Σπάτων, στο εκπτωτικό χωριό, σε αίθουσες στο Κορωπί, κ.ά., ενώ έχει ενεργοποιηθεί και η Κοινωνία των Πολιτών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δωρεάν φιλοξενία στους πυρόπληκτους της Πεντέλης

Δωρεάν προσωρινή φιλοξενία των πολιτών που έχουν πληγή από τη φωτιά της Πεντέλης έχει δρομολογηθεί από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες που επλήγησαν από τη φωτιά μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο: 213 15 10 100.

Κατόπιν επικοινωνίας του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, διασφαλίστηκε η δωρεάν φιλοξενία τους.

Πρόκειται για τους πολίτες οι οποίοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στις οικίες τους. Το τηλέφωνο επικοινωνίας ανήκει στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Σε αυτό θα δηλώνουν τα στοιχεία τους, όπως: ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση οικίας και ΑΔΤ και θα λαμβάνουν σχετική καθοδήγηση.

Βοήθεια στους πληγέντες από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ενεργοποίησε χθες την Ομάδα Έκτακτης Δράσης, του Συλλόγου και απέστειλε εθελοντές ιατρούς, με υγειονομικό υλικό για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στις περιοχές που πλήττονται από την πύρινη λαίλαπα.

Παράλληλα τα ασθενοφόρα του ΙΣΑ, θα βρίσκονται στο Δημαρχείο της Πεντέλης.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στην τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης 1110.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ