ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Ηλεία: Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό - Αναζητείται συγγενής του

Φωτιά στην Ηλεία: Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό - Αναζητείται συγγενής του
Στα χνάρια των υπαίτιων για τη καταστροφική πυρκαγιά στα Άγναντα φαίνεται πως είναι οι Αρχές INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτ. αρχείου)

Στην προσαγωγή ενός υπόπτου για εμπρησμό προχώρησε η Αστυνομία, μετά από υποδείξεις κατοίκων του χωριού Άγναντα, στην Ηλεία, όπου το πρωί της Πέμπτης ξέσπασε φωτιά. Για την κατάσβεσή της συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που αποτελούνται από 115 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 36 οχήματα.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, συνεχιζόταν η προανάκριση προκειμένου να εξακριβώσουν αν πράγματι το άτομο αυτό φέρει την ευθύνη για την καταστροφική πυρκαγιά που μετέτρεψε σε κρανίου τόπο τα Άγναντα, ενώ αναζητείται ακόμα ένας.

Μάλιστα, τα δύο άτομα καθ’ όλη τη διάρκεια της πυρκαγιάς κινούνταν κοντά στις πυροσβεστικές δυνάμεις και παρακολουθούσαν την επιχείρηση κατάσβεσης. Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο ξεκίνησε αμέσως μόλις έφθασε τη διαδικασία συλλογής προανακριτικού υλικού, όπου οι δύο μάρτυρες κατήγγειλαν επισήμως τα δύο άτομα που έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους.

Η διαδικασία της προανάκρισης ολοκληρώθηκε περίπου στις 9 το βράδυ, όπου και ο ένας εκ των δύο που βρισκόταν στο κοινοτικό γραφείο που είχε εγκατασταθεί το κλιμάκιο, προσήχθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αμαλιάδας, σύμφωμα με το patrisnews.

Δύο τραυματίες, μία αδιαθεσία

Υπενθυμίζεται, ότι δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν την ώρα της κατάσβεσης.

Ο πρώτος από το πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ, διακομίσθηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης με εγκαύματα στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Ο δεύτερος, αξιωματικός από την Π.Υ. Αμαλιάδος, τραυματίστηκε μετά από ρίψη νερού, όπου από την ορμή του νερού έπεσε και χτύπησε στο πρόσωπο στο οποίο του προκλήθηκαν εκδορές. Άμεσα μεταφέρθηκε από συναδέλφους του μέχρι το ασθενοφόρο, που έσπευσε για να τον διακομίσει στο Νοσοκομείο.

Ο τρίτος ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και απομακρύνθηκε από τον χώρο που δινόταν η μάχη με τις φλόγες, αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε η διακομιδή του σε νοσοκομείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ