ΕΛΛΑΔΑ

«Βιαστής είναι»: Τι συνέβη τελικά στη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα με το πανό για τον Λιγνάδη

«Βιαστής είναι»: Τι συνέβη τελικά στη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα με το πανό για τον Λιγνάδη
INTIME

Συνεχείς είναι οι διαμαρτυρίες σε χώρους πολιτισμού ανά τη χώρα για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, που καταδικάστηκε σε 12ετή κάθειρξη για βιασμό κατά συρροή, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Το βράδυ της Δευτέρας 25 Ιουλίου, στο Πέραμα Ρεθύμνου, ανέβηκε το πανό με τη φράση «Βιαστής είναι» που αναφερόταν στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα, με τον καλλιτέχνη να ζητά να κατέβει για λίγη ώρα.

Συγκεκριμένα, σταμάτησε τη συναυλία εκείνη την ώρα και αφού τόνισε ότι συμφωνεί απολύτως με το μήνυμα του πανό, ζήτησε να κατέβει και να ανέβει αργότερα, λέγοντας ότι του αποσπά την προσοχή.

Η κίνηση του 64χρονου καλλιτέχνη φαίνεται πως δεν άρεσε σε αρκετούς θαυμαστές του και χρήστες των social media.

Προς απάντηση, ο Σωκράτης Μάλαμας ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook το σχετικό βίντεο, στο οποίο αφού πρώτα ξεκαθαρίζει πως συμφωνεί απόλυτα με τις παρεμβάσεις αυτές, ζητά να κατέβει για λίγο το πανό και μάλιστα εξηγεί τους λόγους.

«Ανέβασαν τα παιδιά ένα πανό, συμφωνούμε, προσέξτε λίγο την ορθογραφία σας, συμφωνούμε. Αυτό δηλώνει τώρα ότι η κουλτούρα, η νομική κουλτούρα και η κυβερνητική, παίζουν λάθος ποδόσφαιρο στο γήπεδο και την πετάνε τη μπάλα στις κερκίδες. Κάπως έτσι. Μ' αρέσει και συμφωνώ με το σύνθημα αλλά δεν θέλω να υπάρχει αυτό το πράγμα πάνω μας. Κατεβάστε το και μετά ανεβάστε το πάλι να μην το βλέπω, αποσπάται η προσοχή μου πάρα πολύ. Το ξέρουμε αυτό, το γνωρίζουμε και συμφωνούμε απολύτως».

Την προηγούμενη εβδομάδα ανάλογο πανό με τη φράση «Βιαστής είναι» σηκώθηκε στη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ στη Λάρισα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ