ΕΛΛΑΔΑ

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ταλαιπωρία για επιβάτες σε μεγάλο μέρος του δικτύου μετά τη βλάβη του «Λευκού βέλους»

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ταλαιπωρία για επιβάτες σε μεγάλο μέρος του δικτύου μετά τη βλάβη του «Λευκού βέλους»
Όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σημειώθηκε απώλεια ηλεκτροκίνησης μεταξύ ΣΚΑ - Αθηνών, λόγω βλάβης της γραμμής επαφής, με αποτέλεσμα να σημειώνονται εκτεταμένες καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων INTIME NEWS / Στέλιος Στεφάνου

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων σημειώθηκαν σε μεγάλο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου το βράδυ της Πέμπτης, λίγες ώρες μετά τη βλάβη του «Λευκού Βέλους» που αναχώρησε στις 17:22 το απόγευμα από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλη ταλαιπωρία οι επιβάτες του.

Όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σημειώθηκε απώλεια ηλεκτροκίνησης μεταξύ ΣΚΑ - Αθηνών, λόγω βλάβης της γραμμής επαφής, με αποτέλεσμα να σημειωθούν εκτεταμένες καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων.

Νωρίτερα, είχε ακινητοποιηθεί κοντά στον σταθμό Δεκελείας, η αμαξοστοιχία 60, δηλαδή το «Λευκό Βέλος» που πραγματοποιούσε το απογευματινό δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Οι επιβάτες περίμεναν εντός των βαγονιών, τα οποία, μάλιστα, δεν είχαν κλιματιστικό. Τελικά το τρένο ρυμουλκήθηκε ως το σταθμό Δεκέλειας, όπου και κατέβηκαν οι επιβάτες.

Η εταιρία έδωσε εντολή να αναχωρήσει δεύτερο τρένο για να παραλάβει τους επιβάτες του «Λευκού Βέλους» και να συνεχίσουν προς τη Θεσσαλονίκη. Το τρένο 62 αναχώρησε από το ΣΚΑ (Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών), ωστόσο λίγο αργότερα έσπασαν οι παντογράφοι και υπήρξε απώλεια ηλεκτροκίνησης σε μεγάλο τμήμα του δικτύου και συγκεκριμένα από το ΣΚΑ έως την Αθήνα και λίγο πιο πάνω.

Ως αποτέλεσμα, ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν πολλά δρομολόγια σε διάφορα σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου. Εκτός λειτουργίας έμεινε και ο Προαστιακός της Αθήνας, ενώ η ηλεκτροκίνηση στη γραμμή του Αεροδρομίου αποκαταστάθηκε πολύ αργά το βράδυ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ