ΕΛΛΑΔΑ

Βάσεις 2022: Ποιοι είναι οι «πρώτοι των πρώτων» των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων

Βάσεις 2022: Ποιοι είναι οι «πρώτοι των πρώτων» των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων
Τέλος μπήκε το απόγευμα της Πέμπτης στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με την ανακοίνωση των βάσεων για τις σχολές INTIME/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Ο Κωνσταντίνος Βουρούκος από τον Βόλο, απόφοιτος του 3ου ΕΠΑΛ, είναι ο «πρώτος των πρώτων» των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων. Κατάφερε να συγκεντρώσει 19.900 μόρια και μπήκε πρώτος στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, που ήταν η πρώτη του προτίμηση.

Ο Κωνσταντίνος μιλώντας στο magnesianews.gr λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των βάσεων, δεν έκρυψε τη χαρά του για την επίτευξη ενός μεγάλου στόχου και σημείωσε πως ήδη έχει βρει το φοιτητικό του σπίτι στη Θεσσαλονίκη και είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις σπουδές του, που τόσο ονειρευόταν.

«Όταν έδωσα πανελλαδικές και ήμουν μαθητής σε ΓΕΛ ήθελα να περάσω ΤΕΦΑΑ. Δεν είχα διαβάσει όμως και δεν πέρασα. Περισσότερο έδωσα πανελλαδικές για πλάκα. Πήγα στρατό κι έπειτα άρχισα να αποκτώ ενδιαφέρον για τον ιατρικό κλάδο. Πήγα ξανά στο σχολείο, αυτή τη φορά στο ΕΠΑΛ κι αν και στην αρχή ήμουν συγκρατημένος που θα ήμουν σε μια τάξη με νεότερα παιδιά, κατάφερα να κερδίσω πολλά από αυτή την εμπειρία και το σχολείο. Για δύο χρόνια ήμουν αφοσιωμένος στο διάβασμα και κυρίως στη Β’ Λυκείου είδα τα όριά μου», είπε χαρακτηριστικά στο magnesianews.gr.

magnesianews.gr

«Η ηλικία των 18 δεν είναι για τους περισσότερους η κατάλληλη για να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους. Πολλά παιδιά επηρεάζονται από τους γονείς. Κι εγώ είχα καθοδήγηση από την οικογένειά μου, όμως αυτή τη φορά το ήθελα πολύ, ήμουν συνειδητοποιημένος και πλέον πολύ χαρούμενος που πέτυχα τον στόχο μου», συμπλήρωσε.

Η Κατερίνα Βάβουλα πρώτη στην Ιατρική Αθηνών

Η Κατερίνα Βάβουλα από τη Νάξο, με 19.660 μόρια, είναι η πρώτη που μπήκε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Η Κατερίνα, η οποία ήρθε πρώτη σε συνολικό βαθμό στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έμαθε και επισήμως ότι εισάγεται στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και μάλιστα πρώτη.

Έγραψε καθαρό 20 στη Φυσική και τη Χημεία, 19.7 στη Βιολογία και 18.6 στην Έκθεση, φτάνοντας συνολικό βαθμό 19.660 μόρια.

naxospress.gr

Σύμφωνα με το naxospress.gr, η Κατερίνα ακολούθησε από μικρή ένα συστηματικό πρόγραμμα μελέτης καθώς προέρχεται από εκπαιδευτική οικογένεια.

«Η ιατρική απλά μου προέκυψε αλλά δεν το επιδίωξα. Ήξερα από τη πρώτη στιγμή ότι θα περάσω στην σχολή αυτή. Και σήμερα ήθελα να το δω. Να βεβαιωθώ. Είναι μία επιβράβευση αλλά όχι αυτοσκοπός. Δεν μπήκα στη λογική, να είμαι πρώτη, ή δεύτερη ή τρίτη. Δεν το επιδίωξα. Αλλά το ευχαριστήθηκα», δήλωσε η ίδια στο naxospress.gr.

Στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ εισάγεται ο 19χρονος Κουρός Νουρμοχαμαντί

Στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Μετσόβειου Πολυτεχνείου που ήταν και η πρώτη του επιλογή, εισάγεται σύμφωνα με τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ που ανακοινώθηκαν απόψε, Πέμπτη, ο 19χρονος Κουρός Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί.

Παιδί προσφυγικής οικογένειας από το Ιράν ο Κουρός πέρασε στη Λέσβο με την οικογένεια του από την απέναντι Τουρκική ακτή τον Αύγουστο του 2019. Και σε τρία χρόνια πέτυχε σχεδόν το ακατόρθωτο. Έμαθε Ελληνικά και με 18,25 ήταν ο δεύτερος σε βαθμολογία μαθητής στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις μαθητής της θετικής κατεύθυνσης του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

INTIME

Η περίπτωση του συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλων. Τον κάλεσε και συναντήθηκε μαζί του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Μόλις την περασμένη Κυριακή ήταν καλεσμένος στη γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την οποία και συναντήθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ