ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι επόμενες κινήσεις στην ανάκριση - Πότε απολογείται

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι επόμενες κινήσεις στην ανάκριση - Πότε απολογείται
Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αναμένεται να περάσει το ανακριτικό κατώφλι πριν το τέλος Αυγούστου ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη για τους θανάτους και των τριών παιδιών της βρίσκεται πλέον η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την άσκηση δίωξης για ανθρωποκτονία σε βάρος και της 3,5 χρονών Μαλένας αλλά και της μόλις 6 μηνών, Ίριδας

Η 33χρονη, βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη για το θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, κατηγορείται πλέον και για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της.

Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή, ο οποίος θα την καλέσει σε απολογία. Ωστόσο, αυτό θα πάρει χρόνο αφού έχει να μελετήσει έναν ογκωδέστατο φάκελο και να καλέσει μάρτυρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αναμένεται να περάσει το ανακριτικό κατώφλι πριν το τέλος Αυγούστου, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει μετά την απολογία της, εάν μπορεί να της επιβληθεί δεύτερη προφυλάκιση και στη συνέχεια, εάν θα γίνουν δύο διαφορετικές δίκες για την υπόθεση ή τελικά θα συνεκδικαστούν, σε περίπτωση που εκδοθούν αντίστοιχα βουλεύματα που να παραπέμπουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου σε δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα δίωξη στηρίζεται στα ιατροδικαστικά δεδομένα που καταγράφονται στην πορισματική αναφορά των ιατροδικαστών Καρακούκη- Καλογριά και σε τουλάχιστον 50 μαρτυρίες νοσηλευτών και γιατρών που ασχολήθηκαν με τα δύο περιστατικά της Μαλένας και της Ίριδας.

Η Μαλένα ήταν παγωμένη όταν ζήτησε βοήθεια

Αυτό που συνέβαλε στην κατηγορία της 33χρονης ήταν το γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν παρούσα στη στιγμή του θανάτου όλων των παιδιών της.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας οι γιατροί περιγράφουν στις καταθέσεις τους ότι η μητέρα ζήτησε βοήθεια από τους γιατρούς, όταν το παιδάκι ήταν πια παγωμένο.

Εντύπωση προκάλεσε η κατάθεση ενός γιατρού ο οποίος εξήγησε ότι η εικόνα της μικρής ήταν «εικόνα διακομιδής με ασθενοφόρο από απόσταση» και όχι ενός παιδιού που μόλις του είχε συμβεί κάτι εντός νοσοκομείου.

Στις καταθέσεις των γιατρών και νοσηλευτών η Μαλένα περιγράφεται ως ένα παιδί κοινωνικό, χαρούμενο και πρόσχαρο, που είχε ξεπεράσει τη λευχαιμία. Μάλιστα, γιατροί και νοσηλευτές στις καταθέσεις τους, σημειώνουν μεταξύ άλλων, ότι η Μαλένα «έφυγε» από τη ζωή εντελώς ξαφνικά, αν και είχε ξεπεράσει τη λευχαιμία, είχε ελεγχθεί ιατρικά και ήταν καλά στην υγεία της.

Σημάδια αίματος στο στόμα της Ίριδας

Όσον αφορά το θάνατο της Ίριδας από το φωτογραφικό υλικό της δικογραφίας προκύπτει, ότι υπήρξαν σημάδια αίματος στο στόμα του μωρού, γεγονός που πιστοποίησε κατά τους εισαγγελείς, ότι ο θάνατος του ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας. Σημειώνεται, ότι και στην περίπτωση της Ίριδας το παιδάκι είχε πεθάνει ώρες πριν ειδοποιήσει η μητέρα του το ασθενοφόρο, αφού το βρήκαν σε νεκρική ακαμψία.

Στην κρίση των εισαγγελέων έπαιξε σημαντικό ρόλο, πως στη δικογραφία υπάρχουν περιστατικά που δεν δικαιολογούνται ιατρικά, ενώ οι συμπεριφορές και οι αντιδράσεις της μητέρας των παιδιών δεν εξηγούνται.

Το χρονικό των θανάτων

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγε από τη ζωή ήταν η Μαλένα, στις 13 Απριλίου 2019. Το παιδί είχε εισαχθεί στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», προκειμένου να υποβληθεί σε ένα σε πρόγραμμα χημειοθεραπείας 8 ημερών.

Είχαν προηγηθεί όλες οι ιατρικές εξετάσεις πριν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και η γενική της κατάσταση θεωρήθηκε πολύ καλή. Παρόλα αυτά, το απόγευμα, της 13ης Απριλίου το παιδί κατέληξε ξαφνικά εντός του νοσοκομείου.

Σχεδόν δυο χρόνια αργότερα, στις 21 Μαρτίου 2021, η μόλις έξι μηνών Ίριδα θα φύγει επίσης ξαφνικά από τη ζωή. Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε κοιμηθεί με την αδελφή της Δήμητρα στο σπίτι, ενώ το βράδυ έκαναν μπάνιο το μωρό, του έδωσαν γάλα και η μητέρα το έβαλε στην κούνια για ύπνο.

Στις 2:30 π.μ. το μωρό ξύπνησε, η μητέρα του έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και εκείνο ξανακοιμήθηκε. Σύμφωνα με όσα έχουν καταθέσει οι δυο αδελφές, το πρωί της επόμενης μέρας, γύρω στις 11:30, η μητέρα ζήτησε από τη θεία να πάει να ξυπνήσει το μωρό προκειμένου εκείνη να φτιάξει την κρέμα του. Όπως κατέθεσε η Δήμητρα Πισπιρίγκου, βρήκε το παιδί ξεσκέπαστο με τα χείλη μελανιασμένα και τα μάτια μισάνοιχτα, ενώ διαπίστωσε πως δεν ανέπνεε και ήταν παγωμένη. Αν και κλήθηκε ασθενοφόρο, το παιδί σύμφωνα με τους γιατρούς είχε πεθάνει ώρες νωρίτερα.

Μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, στις 8 Απριλίου, γίνεται εισαγωγή, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, της 9χρονης Τζωρτζίνας, με τη μητέρα της να υποστηρίζει πως το παιδί είχε σπασμούς. Στις 11 Απριλίου παθαίνει καρδιακή ανακοπή που οδηγεί το κοριτσάκι σε τετραπληγία και τελικά παίρνει εξιτήριο. Όμως, λίγους μήνες αργότερα, στις 29 Ιανουαρίου του 2022, πεθαίνει στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» μετά από χορήγηση, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, μεγάλης ποσότητας κεταμίνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ