Τραγωδία στα Σύβοτα: Ελεύθερος ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους
Ανανεώθηκε:
Ελεύθερος αφέθηκε με προφορική εντολή του εισαγγελέα ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που συνελήφθη για τον θάνατο της 62χρονης Ελληνίδας την ώρα που έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης στα Σύβοτα.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, θα οριστεί τακτική δικάσιμος όταν ολοκληρωθεί η προανάκριση, καθώς οι λιμενικές Αρχές ερευνούν εάν τηρήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας.
Παράλληλα, οι πραγματογνώμονες θα ερευνήσουν την κατάσταση του εξοπλισμού έλξης του αλεξίπτωτου και τους ιμάντες πρόσδεσης.
Υπενθυμίζεται πως το δυστύχημα συνέβη όταν κάτω από άγνωστες επί του παρόντος συνθήκες έσπασε ο ιμάντας που τραβάει το αλεξίπτωτο, με αποτέλεσμα η άτυχη να πέσει στο νερό και να παρασυρθεί από τον ισχυρό άνεμο και το ξαφνικό μπουρίνι που επικρατούσε στην περιοχή.
Το δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Σύβοτα και νότια Κέρκυρα.
Την γυναίκα εντόπισε και περισυνέλλεξε νεκρή ταχύπλοο που έσπευσε στην περιοχή.
Στο σκάφος που έσερνε το αλεξίπτωτο επέβαιναν εκτός από τον χειριστή, ο σύζυγος και ο γιος της άτυχης γυναίκας, η οποία είχε καταγωγή από την Κομοτηνή.
«Έπιασε ένα ξαφνικό μπουρίνι, δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Πήγαμε να πνιγούμε όλοι μαζί, είμαι σε σοκ, όλη μέρα κλαίω», ανέφερε ο 34χρονος χειριστής του σκάφους στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Η αρχική ανακοίνωση του Λιμενικού:
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τραγωδία στα Σύβοτα: Γυναίκα σκοτώθηκε κάνοντας αλεξίπτωτο θαλάσσης- Στο σκάφος και η οικογένειά της
Θεσσαλονίκη: 360.000 ευρώ αποζημίωση σε οικογένεια 15χρονου που πυροβολήθηκε εξ επαφής από φίλο του
15:07
«Ο Αινιγματικός Κόσμος του Ανθρώπου»: H έκθεση του Αλέκου Φασιανού «ζωντανεύει» στην Άνδρο
15:04
Νότια Κορέα: Πάνω από 1.000 δισ. ευρώ το σχέδιο επενδύσεων στην Τεχνητή Νοημοσύνη
15:03
Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στη Μεσσηνία - Σηκώθηκαν πέντε εναέρια μέσα
15:01