ΕΛΛΑΔΑ

Άρτα: Προφυλακιστέος ο 29χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα της πρώην συζύγου του

Άρτα: Προφυλακιστέος ο 29χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα της πρώην συζύγου του
Όλα συνέβησαν στην αυλή του πατρικού σπιτιού της πρώην συζύγου του, μπροστά στα μάτια του δίχρονου παιδιού τους INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών ο 29χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 75χρονο πατέρα της πρώην συζύγου του, την περασμένη Πέμπτη, στο Αστροχώρι Άρτας και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η παραμονή του στον ανακριτή διήρκεσε 2,5 ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε μετανιωμένος και ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν στις προθέσεις του να σκοτώσει τον πεθερό του. Όλα συνέβησαν στην αυλή του πατρικού σπιτιού της πρώην συζύγου του, μπροστά στα μάτια του δίχρονου παιδιού τους.

Ο 29χρονος αφού πυροβόλησε τέσσερις φορές τον πεθερό του, εξαφανίστηκε με το αυτοκίνητό του. Δύο μέρες αργότερα τηλεφώνησε από τη Δαφνούλα της Ευρυτανίας στην Ασφάλεια Άρτας προκειμένου να παραδοθεί.

Σε ανακοίνωσή του το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, αναφέρει, πως αναλαμβάνει την υπόθεση του 29χρονου. Η ανακοίνωσή εκδόθηκε λίγο πριν ο κατηγορούμενος οδηγηθεί στον ανακριτή, στις 3μμ της Τετάρτης.

Το γραφείο του Αλέξη Κούγια υποστηρίζει, ότι το έγκλημα έγινε σε συνθήκες «βρασμού ψυχικής ορμής», ενώ μεταξύ άλλων σημειώνει, πως ο φερόμενος δράστης, αρνείται την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρώην συζύγου του.

O δικηγόρος της 36χρονης πρώην συζύγου του 29χρονου, Δημήτρης Λαμπράκης, υπέβαλε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας και έκανε καταγγελία για κακοποίηση της από τον δράστη, όταν στα τέλη του Ιουνίου προσπάθησε να την πνίξει. Τότε η γυναίκα, προχώρησε στη διαδικασία διαζυγίου, το οποίο εκδόθηκε στις αρχές Αυγούστου.

«Προσπάθησε να σκοτώσει κι εμένα»

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι η σύζυγός του κατέθεσε στην αστυνομία, πως ο 29χρονος προσπάθησε να την πυροβολήσει με την καραμπίνα.

Ο δικηγόρος της 36χρονης, Δημήτρης Λαμπράκης, δήλωσε στον Alpha, ότι πριν λίγο καιρό, ο 29χρονος είχε προσπαθήσει να πνίξει την πρώην σύζυγό του μπροστά στα μάτια του δίχρονου παιδιού τους.

«Στη μικρή επαφή που είχα με τον νυν κατηγορούμενο, μου έδωσε την εντύπωση ενός χειριστικού και δύσκολου ανθρώπου. Προ λίγου χρόνου είχε επιτεθεί στην ίδια εντός της οικίας της και μπροστά στο παιδί είχε περισφίξει τον λαιμό της, το οποίο όμως δεν είχε καταγγείλει ακόμα», είπε.

Το χρονικό του εγκλήματος

Στις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης ο 29χρονος από το Μεσόπυργο Άρτας πήγε στο σπίτι του πεθερού του και αφού διαπληκτίστηκαν φέρεται να τον πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα τουλάχιστον τέσσερις φορές.

Όπως αποκαλύπτεται, είχε στραφεί και σε βάρος της πρώην συζύγου του, ωστόσο η γυναίκα στάθηκε τυχερή και δεν τραυματίστηκε. Ο 29χρονος είχε πάρει συναινετικό διαζύγιο με την 36χρονη, η οποία είχε επιστρέψει στο πατρικό της και είχαν συμφωνήσει τους όρους και τους χρόνους, κατά τους οποίους θα έβλεπε το παιδί τους, ηλικίας δύο ετών περίπου.

Αργά το μεσημέρι της Πέμπτης πήγε στο σπίτι για να δει το παιδί, όμως όλα πήραν απρόσμενη τροπή, καθώς ο 29χρονος πήρε το όπλο και πυροβόλησε.

Ο 29χρονος διατηρεί κτηνοτροφική μονάδα και σχεδίαζε να μετακομίσει στην Αθήνα, προκειμένου να εργαστεί σε μεταφορική εταιρεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ