ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Κρήτη: Η στιγμή πτώσης του δέντρου που κόστισε την ζωή του 51χρονου

Τραγωδία στην Κρήτη: Η στιγμή πτώσης του δέντρου που κόστισε την ζωή του 51χρονου
Ενώ ο 51χρονος ήταν σταθμευμένος στο φανάρι περιμένοντας ν’ ανάψει πράσινο, το δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε καταπλακώνοντας τον cretapost.gr

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος από τη τραγωδία στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Ηράκλειο Κρήτης όπου ένα τεράστιο πεύκο έπεσε και καταπλάκωσε τον 51χρονο, με την οικογένειά του να ζητά την απόδοση ευθυνών για εγκληματική αμέλεια..

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει η τοπική ιστοσελίδα cretapost.gr, το τεράστιο πεύκο που βρίσκεται αριστερά στην οθόνη αρχίζει να ταλαντεύεται. Την ώρα που ο 51χρονος είναι σταθμευμένος στο φανάρι περιμένοντας ν’ ανάψει πράσινο, το δέντρο ξεριζώνεται από τη βάση του και πέφτει στο δρόμο καλύπτοντας και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, για το επίμαχο δέντρο το οποίο σκότωσε τον 50χρονο, καθώς και για άλλα επικίνδυνα σημεία στην πόλη, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης είχε ενημερώσει τους αρμόδιους του δήμου Ηρακλείου.

Tην απόδοση ευθυνών για εγκληματική αμέλεια ζητά η οικογένεια του 51χρονου

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε έναν από τους κεντρικότερους και μεγαλύτερους δρόμους του Ηρακλείου, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, όταν ενώ ο 51χρονος οδηγός μηχανής περίμενε σε φανάρι διασταύρωσης, ένα τεράστιο δέντρο που είχε πάρει κλίση, έπεσε και τον καταπλάκωσε μέχρι θανάτου.

Ο 51χρονος Πάνος - σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα neakriti.gr, βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα φανάρια της Λεωφόρου Δημοκρατίας. Ο άτυχος άνδρας φέρεται να έφυγε με το μηχανάκι προκειμένου να αλλάξει ένα δώρο που του είχαν πάρει λίγες ημέρες πριν για την ονομαστική του εορτή.

Στο σημείο επικράτησε πανικός, ενώ άμεσα έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και δύο πυροσβεστικά οχήματα. Οι πυροσβέστες επιχείρηση απεγκλώβισαν τον 51χρονο, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του και ανασύρθηκε νεκρός.

Γιος του θύματος: Για μένα είναι φόνος

Την ίδια στιγμή, ο γιος του θύματος, Χρήστος, ζητά δικαιοσύνη: «Όποιος είναι αρμόδιος να αναλάβει τις ευθύνες του για τον άδικο θάνατο του πατέρα μου. Χάθηκε ένας άνθρωπος για να φταίει άλλος, για μένα πρόκειται για φόνο».

Σύμφωνα τον ίδιο, ο πατέρας του ήταν ένας αγαθός άνθρωπος, χωρίς κακία για κανένα και πάντα με το χαμόγελο. «Κανείς δεν μπορεί να φέρει τον πατέρα μου πίσω. Θα κινηθώ δικαστικά», επεσήμανε.

Όπως αναφέρει, από τη στιγμή που πληροφορήθηκε το συμβάν δεν μπορούσε να το πιστέψει και ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει τον χαμό του πατέρα του. «Η οικογένεια μου είναι σε άθλια κατάσταση, προσπαθούμε να δώσουμε κουράγιο ο ένας στον άλλο».

«Δεν μπορεί ένα δέντρο να κόβει έτσι την ζωή ενός ανθρώπου», δήλωσε στην κάμερα του Alpha tv η χήρα του 51χρονου, Σταυρούλα.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το neakriti, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης είχε ενημερώσει τους αρμόδιους του δήμου Ηρακλείου από τον περασμένο Μάιο για το επίμαχο δέντρο.

Προκαταρκτική εξέταση για την τραγωδία

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Ηρακλείου Θανάσης Γαλήνας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος. Συγκεκριμένα, θα διερευνηθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες και αμέλεια από την πλευρά της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών του δήμου Ηρακλείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ