ΕΛΛΑΔΑ

Πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις βόρειες Σποράδες

Πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις βόρειες Σποράδες
Στο σύνολό της έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στα νησιά των βορείων Σποράδων μετά τη διακοπή που σημειώθηκε νωρίς το πρωί λόγω των ακραίων φαινομένων που παραμένουν σε εξέλιξη στην περιοχή ΙΝΤΙΜΕ

Στο σύνολό της έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στα νησιά των βορείων Σποράδων μετά τη διακοπή που σημειώθηκε νωρίς το πρωί λόγω των ακραίων φαινομένων που παραμένουν σε εξέλιξη στην περιοχή.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του ΑΔΜΗΕ καθώς συνεργεία του Διαχειριστή εργάζονται από νωρίς το πρωί για την πλήρη αποκατάσταση της βλάβης στο Σύστημα Μεταφοράς.

Κακοκαιρίας συνέχεια σήμερα: Καταρρακτώδεις βροχές και έντονα φαινόμενα

Σε επιφυλακή βρίσκεται και σήμερα, Πέμπτη, ο κρατικός μηχανισμός για την Αυγουστιάτικη κακοκαιρία που «σαρώνει» τη χώρα μας, με το 112 να προειδοποιεί τους πολίτες επτά περιοχών για επικίνδυνα φαινόμενα και την ΕΜΥ να αναβαθμίζει το υπάρχον έκτακτο δελτίο καιρού.

Παράλληλα, μήνυμα για την αποφυγή μετακινήσεων εστάλη από το 112 στα κινητά των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Σε μήνυμά του το 112 προειδοποίησε την Τετάρτη πως επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 48ωρο σε:

Παραθαλάσσιες περιοχές Αν. Μακεδονίας-Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας, νησιά Β. Αιγαίου, Θεσσαλία, Σποράδες, περιοχές Αν. Στερεάς Ελλάδας και Εύβοια.

Για ακόμη μια μέρα, την Τετάρτη, οι σφοδρές βροχωπτώσεις δημιούργησαν προβλήματα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καρδίτσα, Πτολεμαΐδα και στα νησιά του Αιγαίου ενώ από την κακοκαιρία επηρεάζονται η Βόρεια Εύβοια και η Λάρισα.

Στην Αττική, ισχυρές καταιγίδες έπληξαν την Τετάρτη, το κέντρο της Αθήνας, τα βόρεια αλλά και τα νότια προάστια της Αθήνας. Σύμφωνα με το meteo, ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε σε Νίκαια, Πειραιά, Καλλιθέα, Χαϊδάρι, Κέντρο - Γκάζι, Νέο Κόσμο, Νέα Σμύρνη, Φάληρο, Πέραμα.

Ο μεγάλος όγκος νερού που συσσωρεύτηκε στην Πειραιώς είχε ως αποτέλεσμα ο δρόμος να κλείσει και στα δυο ρεύματα, από το ύψος της Πέτρου Ράλλη έως το ύψος της Χαμοστέρνας.

Ακόμη, υπήρξε καθίζηση οδοστρώματος, στο ύψος της οδού Μυλλέρου.

Και στο Κερατσίνι είχε διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, από το ύψος της Γρηγορίου Λαμπράκη έως την ακτή Ιωνίας και στα δύο ρεύματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ