ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Πύργου - bullying: Τα παιδιά που χαστούκισαν τον ανήλικο «πουλούσαν» προστασία σε μαγαζιά

Δήμαρχος Πύργου - bullying: Τα παιδιά που χαστούκισαν τον ανήλικο «πουλούσαν» προστασία σε μαγαζιά
Για συμμορία ανηλίκων κάνει λόγο ο Δήμαρχος Πύργου για τα άτομα που χαστούκισαν τον 16χρονο INTIME/ (Φωτογραφία αρχείου)

Για συμμορία που στο παρελθόν «πουλούσαν» προστασία σε μαγαζιά, κάνει λόγο ο Δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος για τα άτομα που έκαναν bullying σε ανήλικο, χτυπώντας τον στο πρόσωπο, όπως φαίνεται σε βίντεο.

Το νέο περιστατικό bullying που σημειώθηκε κοντά στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο κέντρο του Πύργου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία, ενώ σοκαρισμένοι είναι οι γονείς του παιδιού που υπέστη το bullying, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Πύργου, ορισμένα από αυτά τα παιδιά έχουν και ποινικό παρελθόν.

Αποκάλυψε ακόμη ότι ίδια άτομα, που έκαναν τον bullying στον ανήλικο, στο παρελθόν είχαν κάψει την έδρα στο σχολείο που φοιτούσαν, έχουν χτυπήσει κι άλλα παιδιά, «έχουν απειλήσει και με μαχαίρια», είπε ο ίδιος ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται για μια απλή περίπτωση bullying.

«Είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κατ’ εξακολούθηση αυτό που κάνουν οι νεαροί», τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Βίντεο ντοκουμέντο

Στο βίντεο των 20 δευτερολέπτων, το ανήλικο θύμα αρχικά δέχεται δύο χαστούκια στο πρόσωπο. Ο 16χρονος του λέει να σηκωθεί και τον χτυπάει ξανά. Τα χτυπήματα συνεχίζονται και όπως φαίνεται, έχει πλησιάσει και ο 18χρονος που λίγο νωρίτερα στεκόταν πιο πίσω.

Υπενθυμίζεται πως το υλικό έφτασε στα χέρια της Αστυνομίας που ξεκίνησε άμεσα έρευνες για την υπόθεση, που δείχνει ακόμα πιο σοβαρή από αυτή του Θύμιου Μπουγά.

Προσαγωγές

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης αυτής bullying, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές νεαρών ατόμων στην κεντρική πλατεία του Πύργου, δίπλα στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και μάλιστα εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη γάμος, όπου οι καλεσμένοι σάστισαν από την αστυνομική επιχείρηση που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται από τις Αρχές καθώς φαινόμενα bullying ιδιαίτερα ανάμεσα σε ανήλικους έχουν ξεκαθαρίσει οι αρχές πως δεν θα γίνουν ανεκτά και από την στιγμή που γίνονται αντιληπτά ή καταγγέλονται θα αντιμετωπίζονται άμεσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ