ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση bullying στον Πύργο: «Συμμορία γνώριμη στις Αρχές, είχε κάψει το σχολείο» λέει ο δήμαρχος

Υπόθεση bullying στον Πύργο: «Συμμορία γνώριμη στις Αρχές, είχε κάψει το σχολείο» λέει ο δήμαρχος
Tρία άτομα έχουν ταυτοποιηθεί και αναμένεται η προσαγωγή τους ΙΝΤΙΜΕ/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη δράση ομάδας ανηλίκων και ενηλίκων στον Πύργο, μετά το βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο δύο νεαροί εγκλωβίζουν και χαστουκίζουν με μένος έναν εμφανώς τρομοκρατημένο 14χρονο

Στο βίντεο των 20 δευτερολέπτων, το ανήλικο θύμα αρχικά δέχεται δύο χαστούκια στο πρόσωπο. Ο 16χρονος του λέει να σηκωθεί και τον χτυπάει ξανά. Τα χτυπήματα συνεχίζονται και όπως φαίνεται, έχει πλησιάσει και ο 18χρονος που λίγο νωρίτερα στεκόταν πιο πίσω.

«Μου έλεγαν τι βλακείες κάνεις και μετά από λίγο ξεκίνησαν να με βαράνε. Αν ακούσουμε ότι είπες κάτι, θα έχεις χειρότερα μπλεξίματα», δήλωσε ο 14χρονος στον ΑΝΤ1.

Οι ανήλικοι φέρονται να έχουν απασχολήσει την τοπική κοινωνία και τις Αρχές στο παρελθόν, καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν βανδαλίσει το σχολείο και συγκεκριμένα είχαν βάλει φωτιά στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τρία άτομα έχουν ταυτοποιηθεί και αναμένεται η προσαγωγή τους.

«Είναι συμμορία, έχει πέσει θύμα και η κόρη μου» λέει ο δήμαρχος Πύργου

Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, για το νέο περιστατικό bullying που ήρθε στο φως της δημοσιότητας «δυστυχώς υπάρχει μια μικρή ομάδα, μέχρι δέκα άτομα είναι, οι οποίοι έχουν συγκεκριμένη προέλευση από συγκεκριμένη περιοχή της πόλης».

«Δεν έχει καμία σχέση αυτή η ομάδα με την ομάδα που είχε εμπλακεί με τον Θύμιο (σ.σ. Μπουγά). Αυτή είναι μια ομάδα με τα χαρακτηριστικά συμμορίας, αυτό που βλέπετε δεν είναι bullying, είναι κακουργήματα, είναι εγκλήματα. Όταν έκαψαν το σχολείο, απείλησαν την διευθύντρια - η οποία ούτε μάρτυρας δεν πήγε γιατί υπάρχει αίσθηση ότι το κράτος δεν προστατεύει επαρκώς πλέον και ότι είναι ανεκτικό απέναντι σε αυτή την ομάδα, και γενικότερα σε αυτή την ομάδα που συντηρεί την εγκληματικότητα» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Open.

Ερωτηθείς εάν η κόρη του έχει πέσει θύμα bullying από την ίδια ομάδα ανηλίκων, ο δήμαρχος Πύργου απάντησε καταφατικά λέγοντας ότι «πήγαν να πάρουν από παιδιά στην πλατεία τα κινητά τους και αμέσως ειδοποίησα την Δημοτική Αστυνομία».

«Η Αστυνομία ήξερε ποιοι είναι, ξέρει ποια είναι αυτή η μόνιμη ομάδα. Εδώ υπάρχει ένα φαινόμενο, μια ομάδα η οποία στην ανατολική πλευρά της πόλης έχει επιβάλλει τον φόβο. Κλέβει σπίτια, σπάει αυτοκίνητα, απειλεί επαγγελματίες, κάνει bullying σε παιδιά, τους παίρνει τα κινητά, μέχρι και μαχαίρια έχουν βγάλει σε αθλητικό κέντρο, βάζει φωτιές σε σχολεία και απειλεί» συνέχισε.

«Δεν είναι όλοι ανήλικοι, υπάρχουν και ενήλικες με βαρύ ποινικό μητρώο. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, βολεύει να παρουσιάζεται σαν bullying, εδώ πρόκειται για εγκληματικές φυσιογνωμίες» σημείωσε ο δήμαρχος Πύργου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ