ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση η φωτιά στα Κύθηρα - Οριοθετήθηκε στη Ναυπακτία

Σε ύφεση η φωτιά στα Κύθηρα - Οριοθετήθηκε στη Ναυπακτία
Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής κινητοποιήθηκε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Κύθηρα INTIME / ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ(Φωτογραφία αρχείου)

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν τα δύο πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στα Κύθηρα και στη Ναυπακτία. 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά στα Κύθηρα βρίσκεται σε ύφεση, ενώ το δεύτερο μέτωπο στην Αφροξυλιά Ναυπακτίας, έχει οριοθετηθεί.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 24 δασικές πυρκαγιές.

Η φωτιά στα Κύθηρα λίγο μετά τις 16:00 παρουσίαζε καλύτερη εικόνα ωστόσο συνέχιζαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι γεγονός που δυσχέραινε το έργο της κατάσβεσης.

Για την πυρκαγιά κινητοποιήθηκαν συνολικά 90 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τημημάτων, 24 οχήματα, 12 αεροσκάφη και 6 ελικοπτερα.

Αρκετές από τις προαναφερόμενες δυνάμεις (30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, από τις Π.Ε. Λακωνίας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας), επρόκειτο να μεταβούν ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι της Νεάπολης Λακωνίας και να βρίσκονται σε αναμονή προκειμένου αν χρειαστεί να επέμβουν προς ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούν ήδη.

Σε γενική επιφυλακή εξάλλου, έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της ΠΕ Λακωνίας και των Κυθήρων, ενώ στην κατάσβεση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση ανάμεσα στην Αγία Πελαγία και την Αγία Αναστασία.

Η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή ενώ το πιο ισχυρό μέτωπο εντοπίζεται σε χαράδρα.

Η πυρκαγιά στη Ναυπακτίαξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αφροξυλιά και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ