ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Στάχτη έγιναν τέσσερα σκάφη στη μαρίνα Γουβιών - Η φωτιά επεκτάθηκε αστραπιαία

Κέρκυρα: Στάχτη έγιναν τέσσερα σκάφη στη μαρίνα Γουβιών - Η φωτιά επεκτάθηκε αστραπιαία
ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR

Παρανάλωμα φωτιάς έγιναν τέσσερα σκάφη στη μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας,  όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ξέσπασε φωτιά την Τετάρτη στο τελευταίο και πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε στα παρακείμενα σκάφη.

Από τη φωτιά κάηκαν ολοσχερώς ένα καταμαράν, ένα εξωλέμβιο, ένα ξύλινο ιστιοπλοϊκό και ένα 20μετρο ιστιοφόρο.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής Ιονίων Νήσων, αρχιπύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς που ήταν παρών στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, «η φωτιά εξελίχθηκε πολύ γρήγορα στα διπλανά σκάφη, καθώς έπνεε ένας ελαφρύς άνεμος, αλλά και λόγω των εύφλεκτων υλικών των σκαφών, ενώ για τον περιορισμό και την κατάσβεσή της συνέβαλαν και το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, καθώς και το προσωπικό της μαρίνας των Γουβιών».

«Είχαμε ένα άψογο συντονισμό και λειτουργήσαμε όλοι αποτελεσματικά. Καταφέραμε άμεσα να απομακρύνουμε τα διπλανά σκάφη, ενώ το χειρότερο αποφεύχθηκε, καθώς η φωτιά εξελισσόταν σε μία άκρη της μαρίνας και όχι στο μέσον της».

Με τη μέχρι τώρα ενημέρωσή που έχει ο κ. Γεωργαλάς, δεν κινδύνεψαν ιδιοκτήτες και επιβάτες των σκαφών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες του ανακριτικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην επιχείρηση συνέδραμε και το ρυμουλκό σκάφος «Ιωάννης», ενώ οι πληροφορίες φέρουν να απομακρύνθηκαν περισσότερα από 15 σκάφη που ελλιμενιζόταν σε απόσταση αναπνοής από τα φλεγόμενα σκάφη.

Να σημειωθεί πως στη θαλάσσια περιοχή ήδη έχουν τοποθετηθεί προληπτικά πλωτά φράγματα για την προστασία από θαλάσσια ρύπανση μετά το συμβάν.

Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Το απόγευμα της Τετάρτης, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ένα 20μετρο ιστιοφόρο σκάφος που βρισκόταν ελλιμενισμένο, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, πήρε φωτιά η οποία επεκτάθηκε πολύ γρήγορα στα παρακείμενα σκάφη.

Στην περιοχή έσπευσε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής με πυροσβεστικά οχήματα, ενώ αναμένεται και βοήθεια από την Ηγουμενίτσα. Συγκεκριμένα στο σημείο επιχείρησαν 19 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

07-02-38-image-6318acd4c5fd7.jpeg

Να σημειωθεί ότι η μαρίνα των Γουβιών είναι από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας, καθώς έχει χωρητικότητα 960 σκαφών, με σταθερές και πλωτές προβλήτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ