ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Επιβάτης χτύπησε οδηγό λεωφορείου - Καταδικάζει τη βία ο ΟΑΣΘ

Θεσσαλονίκη: Επιβάτης χτύπησε οδηγό λεωφορείου - Καταδικάζει τη βία ο ΟΑΣΘ
Ο ΟΑΣΘ καλεί το επιβατικό κοινό να συμμορφώνεται με τις διατάξεις και τους νόμους που αποφασίζουν τα αρμόδια όργανα της πολιτείας ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ/INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

«Απαράδεκτα και απολύτως καταδικαστέα» χαρακτηρίζει τα φαινόμενα βίας, όποια και αν είναι η αφορμή, η διοίκηση του ΟΑΣΘ και εκφράζοντας τη στήριξή της στους εργαζόμενους του οργανισμού, μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε σε λεωφορείο με έναν επιβάτη να χτυπά οδηγό.  

Παράλληλα, καλεί το επιβατικό κοινό να συμμορφώνεται με τις διατάξεις και τους νόμους που αποφασίζουν τα αρμόδια όργανα της πολιτείας.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα όταν ο οδηγός, κάνοντας τη δουλειά του -όπως αναφέρεται- του απηύθυνε μια απλή σύσταση να φορέσει μάσκα, όπως υποχρεούνται όλοι όσοι μετακινούνται με την αστική συγκοινωνία.

«Οι οδηγοί και το λοιπό προσωπικό του οργανισμού, βρίσκονται στις θέσεις τους για να λειτουργεί η συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη και συνεπώς η συμβολή τους θα πρέπει να εκτιμάται από όλους», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με το MEGA, ο εν λόγω επιβάτης εισήλθε στο λεωφορείο χωρίς να φορά μάσκα και όταν του ζητήθηκε από τον οδηγό να τη φορέσει, τότε εκείνος έγινε έξω φρενών για την παρατήρηση. Σηκώθηκε, πήγε προς το μέρος του οδηγού και τον χτύπησε.

Το περιστατικό συνεχίστηκε στη μέσα του λεωφορείου, με τον επιβάτη να σηκώνει ένα μπουκάλι και να απειλεί τον οδηγό. Οι υπόλοιποι επιβάτες παρακολουθούσαν έντρομοι την κατάσταση και πολλοί ζητούσαν επανειλημμένα από τον οδηγό να ανοίξει τις πόρτες να κατέβουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ