ΕΛΛΑΔΑ

Δεύτερη συνάντηση μέσα σε δύο ημέρες Δένδια-Τσούνη - Στο επίκεντρο οι τουρκικές απειλές

Δεύτερη συνάντηση μέσα σε δύο ημέρες Δένδια-Τσούνη - Στο επίκεντρο οι τουρκικές απειλές
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον αμερικανό πρεσβευτή Τζορτζ Τσούνη Πηγή: Twitter

Οι συνεχιζόμενες τουρκικές απειλές εναντίον της Ελλάδας, καθώς και η στρατηγική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ βρέθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σήμερα, Τρίτη, στο επίκεντρο συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον αμερικανό πρεσβευτή Τζόρτζ Τσούνη ο οποίος χθες, Δευτέρα, έδωσε το παρών στην τελετή παράδοσης των αναβαθμισμένων μαχητικών F-16 Viper στην Τανάγρα.

Κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε ενδελεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο τον Τζορτζ Τσούνη.

Τη Δευτέρα, κατά τη συνάντηση τους συζητήθηκαν η στρατηγική σχέση Ελλάδας - ΗΠΑ, η περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων και περιφερειακά ζητήματα, ιδίως όσον αφορά στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Τσούνης: Αρχή για τις ΗΠΑ η σταθερότητα και ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρέσβης, Τζορτζ Τσούνης, είχε παραβρεθεί στην τελετή παράδοσης των πρώτων δύο μαχητικών αεροσκαφών F-16 Viper της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Τανάγρα.

Ο κ. Τσούνης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία της Lockheed Martin με την ΕΑΒ, ενώ αναφέρθηκε και στη αμυντική συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ, τονίζοντας ότι «αυξάνει τη διαλειτουργικότητα και την ασφάλεια».

«Η ειρήνη και η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο» είπε, «αποτελούν αρχή για τις ΗΠΑ».

Διαβάστε επίσης: Παναγιωτόπουλος: Τα F-16 Viper απέναντι στις απειλές και τις προκλήσεις που δέχεται η χώρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ