ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια τη νύχτα στο ΑΠΘ - Σε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια τη νύχτα στο ΑΠΘ - Σε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία
Η ένταση συνεχίστηκε σε δρόμους της Θεσσαλονίκης όπως στην Καμάρα, όπου έγινε χρήση της αύρας και χημικών INTIME/ ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε άτομα που παρακολουθούσαν τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου και την αστυνομία

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Η ένταση συνεχίστηκε σε δρόμους της Θεσσαλονίκης όπως στην Καμάρα, όπου έγινε χρήση της αύρας και χημικών.

Στη συνέχεια, προχώρησαν μέχρι και την Αριστοτέλους όπου φαίνεται να διασκορπίστηκαν. Παράλληλα, μερίδα ατόμων παρέμεινε στην Καμάρα όπου και δημιούργησε φραγμούς στους δρόμους, βάζοντας νέες φωτιές σε κάδους, ενώ η ατμόσφαιρα καθόλη την διάρκεια των επεισοδίων ήταν αποπνικτική, σύμφωνα με το Thesstoday.gr.

Εν τω μεταξύ, στη μάχη ρίχτηκε εξ αρχής και η αύρα της ΕΛΑΣ μαζί με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αφού τα εκτεταμένα επεισόδια συνεχίστηκαν τα μεσάνυχτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα η συναυλία διακόπηκε ενώ η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της ίδια ημέρας η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,, ανάμεσα σε φοιτητές και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Οι εντάσεις σημειώθηκαν στη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Σύμφωνα με τη δικογραφία, αποδίδεται στους συλληφθέντες η πράξη της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Από την αστυνομία είχαν προσαχθεί συνολικά τρία άτομα και με αφορμή την εξέλιξη αυτή, μέλη φοιτητικών συλλόγων προέβησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Μοναστηρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ