ΕΛΛΑΔΑ

Tηλεοπτικές άδειες: Αναβλήθηκε η δίκη Κρέτσου λόγω απουσίας μαρτύρων

Tηλεοπτικές άδειες: Αναβλήθηκε η δίκη Κρέτσου λόγω απουσίας μαρτύρων
Για τις 7 Δεκεμβρίου 2022 αναβλήθηκε η δίκη του πρώην Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου INTIME / Αρχείου

Για τις 7 Δεκεμβρίου 2022 αναβλήθηκε εκ νέου σήμερα η δίκη του πρώην Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου και των υπολοίπων έξι συγκατηγορουμένων του για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα (ψευδή βεβαίωση και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση), τα οποία αφορούν στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Νίκου Παππά κατά την περίοδο του εν λόγω διαγωνισμού έχει παραπεμφθεί να δικαστεί μαζί με μέλη της Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού επειδή, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, φέρονται ότι έκαναν τα «στραβά μάτια» αναφορικά με τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης της εταιρείας συμφερόντων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ώστε να μπορέσει να λάβει μέρος στον επίμαχο διαγωνισμό. Ως ηθικός αυτουργός έχει παραπεμφθεί στο εδώλιο ο Ιωάννης Καλογρίτσας, γιος του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα.

Η δίκη αναβλήθηκε διότι απουσίαζαν κάποιοι από τους μάρτυρες, καθώς και βουλευτές της ΝΔ και στελέχη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τα οποία και είχαν υποβάλλει το 2016 μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

«Προτείνω αναβολή για το 352 ΚΠΔ. Απουσιάζουν αρκετοί μάρτυρες. Επειδή είναι βουλευτές έχουν ακαταδίωκτο» ανέφερε ο εισαγγελέας της έδρας.
Από την πλευρά της η υπεράσπιση ζήτησε να δικαστεί η υπόθεση, καθώς όπως ειπώθηκε, οι κατηγορούμενοι λοιδορούνται από ΜΜΕ για μεγάλο χρονικό διάστημα και αναμένουν την κρίση της Δικαιοσύνης.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε εκδώσει πόρισμα ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρονταν πως ο κ. Κρέτσος και πέντε μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης προχώρησαν σε ενέργειες ή παραλείψεις «με αποκλειστικό σκοπό να ευνοήσουν την εταιρεία του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα κατέβαλε το ποσό της προσφοράς του, ή λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά, τα οποία με βάση την προκήρυξη δεν έπρεπε και δεν μπορούσαν να λάβουν υπόψη».

Επιπλέον, για το συγκεκριμένο ζήτημα είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά το 2016 βουλευτές της ΝΔ και μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Οι βουλευτές και τα μέλη της Επιτροπής ανέφεραν ότι η Πενταμελής Ειδική Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού παραβίασε το καθήκον της «προκειμένου να ευνοήσει έναν τουλάχιστον εκ των υπερθεματιστών σκόπιμα μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα καταβάλει τα ποσά της προσφοράς του ή σκόπιμα λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά τα οποία, με βάση την προκήρυξη, δεν έπρεπε και δεν μπορούσε να λάβει υπόψη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ