ΕΛΛΑΔΑ

Ζωγράφου: Σε διαθεσιμότητα η δόκιμη αστυνομικός - Αφέθηκε ελεύθερη μαζί με άλλους 6 συλληφθέντες

Ζωγράφου: Σε διαθεσιμότητα η δόκιμη αστυνομικός - Αφέθηκε ελεύθερη μαζί με άλλους 6 συλληφθέντες
Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκαν την Πέμπτη 7 συλληφθέντες για την υπόθεση των συμμοριών στην Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου INTIME

Ελεύθεροι αφέθηκαν η 22χρονη δόκιμη αστυνομικός - η οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα - και ακόμη έξι συλληφθέντες οι οποίοι οδηγήθηκαν την Πέμπτη στο Αυτόφωρο για την υπόθεση των συμμοριών στην Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

Για την υπόθεση έχουν σχηματιστεί δύο δικογραφίες. Ωστόσο η εκδίκαση τους αναβλήθηκε.

Συγκεκριμένα η πρώτη υπόθεση αναβλήθηκε για τις 14 Νοεμβρίου 2022 λόγω της αποχής των δικηγόρων από δίκες που αφορούν το άρθρο 187 παρ. 6 του Ποινικού Κώδικα.

Η δεύτερη υπόθεση αναβλήθηκε για τις 10 Οκτωβρίου 2022 λόγω της απουσίας του βασικού μάρτυρα αστυνομικού.

Σε διαθεσιμότητα η δόκιμη αστυνομικός

Η δόκιμη αστυνομικός που κατηγορείται για εμπλοκή της στην υπόθεση με τις συμμορίες που διέπρατταν ένοπλες ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά, με ορμητήριο την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, Τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος της, για διάπραξη ποινικών αδικημάτων. Σημειώνεται ότι, όπως τονίστηκε στη χθεσινή παρουσίαση της υπόθεσης, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η δόκιμη αστυνομικός ενημέρωνε μέλη των συμμοριών για τις επιχειρήσεις που θα πραγματοποιούσε η ΕΛΑΣ.

Ποινική δίωξη για κακουργήματα και πλημμελήματα στους συλληφθέντες

Εναντίον των 23 από τους συνολικά 32 συληφθέντες κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου , ασκήθηκε την Τετάρτη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ποινική δίωξη για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων.

Μεταξύ άλλων η δίωξη αφορά κατά περίπτωση τα εξής αδικήματα:

  • Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία)
  • Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής
  • ληστεία
  • διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
  • επικίνδυνη σωματική βλαβη
  • αντίσταση κατά της αρχής
  • απείθεια
  • παράβαση του νόμου περι όπλων (πλημμεληματική και κακουργηματική).

Σε όσους από τους κατηγορούμενους ασκήθηκε δίωξη για κακουργήματα οδηγήθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν ενώ οι υπόλοιποι που αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες θα οδηγηθούν αύριο στο Αυτόφωρο για να δικαστούν. Μέχρι τότε παραμένουν κρατούμενοι.

Στον ανακριτή οι συλληφθέντες από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ.

Οι συλληφθέντες από την αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Πανεπιστημιούπολη στην περιοχή του Ζωγράφουοδηγήθηκαν ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή το απόγευμα της Τετάρτης.

Κατά την άφιξή τους στον χώρο των δικαστηρίων, σύμφωνα με αναφορές, υπήρξε αρκετή ένταση. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι κάποιοι από τους 22, αλλά και ορισμένοι συγγενείς και φίλοι τους που ήταν εκεί για να τους συμπαρασταθούν, είχαν προκλητική στάση απέναντι σε εκπροσώπους του Τύπου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, οι συλληφθέντες φέρονται να είναι μέλη ομάδων που τα τελευταία χρόνια διέπρατταν ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με «έδρα» της δράσης τους τις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη, όπου και, κατά την δικογραφία, διέμεναν κάποιοι από αυτούς.

Στους κατηγορούμενους αποδίδονται τουλάχιστον 29 ληστείες και κλοπές, μεταξύ των οποίων και σε βάρος φοιτητών που διέμεναν στην Πολυτεχνειούπολη, ενώ φαίνεται να είχαν τον πλήρη έλεγχο των εστιών, ώστε να διαφυλάσσουν το ορμητήριο της δράσης τους. Παράλληλα διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ