ΕΛΛΑΔΑ

Ζωγράφου: Φωτογραφίες-ντοκουμέντo της συμμορίας μέσα από την πανεπιστημιακή εστία

Ζωγράφου: Φωτογραφίες-ντοκουμέντo της συμμορίας μέσα από την πανεπιστημιακή εστία
Τα μέλη της σπείρας κάνοντας επίδειξη δύναμης δεν δίσταζαν να φωτογραφίζονται μέσα στο δωμάτιο της εστίας, κρατώντας τα όπλα τους CNN GREECE

Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη δράση της συμμορίας που είχαν ως ορμητήριο την εστία της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Τα μέλη της σπείρας κάνοντας επίδειξη δύναμης δεν δίσταζαν να φωτογραφίζονται μέσα στο δωμάτιο της εστίας, κρατώντας τα όπλα τους και άλλες φορές φωτογράφιζαν και ανέβασαν στα social media φωτογραφίες από τα χρήματα - λεία από τις ληστείες τους ενώ είναι χαρακτηριστική και μία φωτογραφία που σημαδεύουν ένα διερχόμενο περιοπολικό.

Χαρακτηριστικές επίσης είναι οι φωτογραφίες - ντοκουμέντο από τα κλειστά κυκλώματα ασφαλείας καταστημάτων όπου υπάλληλοι και ιδιοκτήτες έπεφταν θύματα ληστείας.

Πάντως οι αρχές διαπίστωσαν ότι οι επικίνδυνοι κακοποιοί εκτός από όπλα πολύ συχνά χρησιμοποιούσαν για να τραυματίσουν ακόμα και πολύ σοβαρά τα θύματά τους κατσαβίδι. Έτσι όταν κινούνταν έξω από την Πανεπιστημιούπολη δεν θα κινούσαν τις υποψίες αν τους σταματήσαν αστυνομικοί για τυχαίο έλεγχο.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που είχαν μεταξύ τους δύο μέλη της συμμορίας:

Α. Με βαρέσανε με πτυσσόμενο.
Β. Ποιον βαρέσανε; Εσένα;
Α. Ναι εμένα εμένα αλλά τους γ…. με το κατσαβίδι.
Β. Πάνω είμαστε, έλα.

Βίντεο - ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας κακοποιών

Το «στρατηγείο - ορμητήριο» των εγκληματικών ομάδων μέσα στην φοιτητική εστία του Ζωγράφου ήταν ο χώρος που οι κακοποιοί έπαιρναν τις αποφάσεις για τις ληστείες που θα έκαναν αλλά και εκεί κατέληγαν τα κλοπιμαία, για να τα μοιράσουν.

Στο βίντεο έχει μάλιστα καταγραφεί η ληστεία που είχαν κάνει στα γραφεία εταιρείας στου Ζωγράφου.

Τα μέλη της συμμορίας εισέβαλαν με όπλα και καλυμμένα τα πρόσωπα τους μέσα στα γραφεία και αφού απείλησαν τον υπάλληλο άρπαξαν τα χρήματα του και εξαφανίστηκαν για να βρουν και πάλι καταφύγιο στην φοιτητική εστία στην Πανεπιστημιούπολη.

Οι Αρχές έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν δεκάδες ληστείες και κλοπές που έκαναν στην γύρω περιοχή με ορμητήριο πάντα την φοιτητική εστία.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση, όπου απείλησαν με όπλο μια ένοικο πολυκατοικίας την ώρα που έμπαινε στο διαμέρισμά της και αφού της άρπαξαν την αλυσίδα από το λαιμό μετά εισέβαλαν στο σπίτι και άρπαξαν κοσμήματα και χρήματα.

Οι τρεις εγκληματικές οργανώσεις που δρούσαν στην γύρω περιοχή είχαν φτάσει στο σημείο να αρπάξουν πολυτελέστατο αυτοκίνητο από υπόγειο πάρκινγκ στην περιοχή του Παπάγου και με αυτό να κάνουν δύο ληστείες στη περιοχή του Ζωγράφου.

Ποινικές διώξεις για σωρεία αδικημάτων

Εν τω μεταξύ, ποινική δίωξη για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων ασκήθηκε την Τετάρτη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος 23 από τους συνολικά 32 συλληφθέντες κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Μεταξύ άλλων η δίωξη αφορά κατά περίπτωση τα εξής αδικήματα:

  • Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία)
  • Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής
  • ληστεία
  • διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
  • επικίνδυνη σωματική βλαβη
  • αντίσταση κατά της αρχής
  • απείθεια
  • παράβαση του νόμου περι όπλων (πλημμεληματική και κακουργηματική).

Σε όσους από τους κατηγορούμενους ασκήθηκε δίωξη για κακουργήματα οδηγήθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν ενώ οι υπόλοιποι που αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες θα οδηγηθούν αύριο στο Αυτόφωρο για να δικαστούν. Μέχρι τότε παραμένουν κρατούμενοι.

Στον ανακριτή οι συλληφθέντες από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ.

Οι συλληφθέντες από την αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Πανεπιστημιούπολη στην περιοχή του Ζωγράφουοδηγήθηκαν ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή το απόγευμα της Τετάρτης.

Κατά την άφιξή τους στον χώρο των δικαστηρίων, σύμφωνα με αναφορές, υπήρξε αρκετή ένταση. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι κάποιοι από τους 22, αλλά και ορισμένοι συγγενείς και φίλοι τους που ήταν εκεί για να τους συμπαρασταθούν, είχαν προκλητική στάση απέναντι σε εκπροσώπους του Τύπου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, οι συλληφθέντες φέρονται να είναι μέλη ομάδων που τα τελευταία χρόνια διέπρατταν ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με «έδρα» της δράσης τους τις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη, όπου και, κατά την δικογραφία, διέμεναν κάποιοι από αυτούς.

Στους κατηγορούμενους αποδίδονται τουλάχιστον 29 ληστείες και κλοπές, μεταξύ των οποίων και σε βάρος φοιτητών που διέμεναν στην Πολυτεχνειούπολη, ενώ φαίνεται να είχαν τον πλήρη έλεγχο των εστιών, ώστε να διαφυλάσσουν το ορμητήριο της δράσης τους. Παράλληλα διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ