ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Αστυνομικός διακινούσε όπλα που παραδίδονταν στο Γραφείο Όπλων

Βόλος: Αστυνομικός διακινούσε όπλα που παραδίδονταν στο Γραφείο Όπλων
Συνελήφθη αστυνομικός για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων INTIME / Αρχείου

Στη σύλληψη ενός αστυνομικού από το Βόλο, προχώρησαν οι Αρχές από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς ο ίδιος κατηγορείται για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο αστυνομικός είχε στήσει «επιχείρηση» με τα όπλα που παραδίδονταν στο Γραφείο Όπλων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, καθώς από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του προέκυψε ότι σε 13 περιπτώσεις εξέδωσε άδειες πώλησης και αγοράς κυνηγετικών όπλων, οι οποίες, είτε έφεραν πλαστογραφημένες υπογραφές, είτε είχαν διορθώσεις ως προς τα συμβαλλόμενα μέρη.

Σε άλλη περίπτωση, δεν βρέθηκαν οι ατομικοί φάκελοι των συμβαλλομένων μερών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν είχαν πραγματοποιηθεί από τον συλληφθέντα οι απαραίτητες υπηρεσιακές ενέργειες, για την παραλαβή και καταχώριση του, ενώ παράλληλα βρέθηκαν στο τηρούμενο αρχείο εκδοθείσες άδειες αγοράς και κατοχής του όπλου καταφανώς πλαστές.

Ο αστυνομικός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα που όρισε δικάσιμο και παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ