ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Φιλιππίδη: «Με απέλυσαν επειδή θα κατέθετα υπέρ του» δήλωσε πρώην συνεργάτιδά του

Δίκη Φιλιππίδη: «Με απέλυσαν επειδή θα κατέθετα υπέρ του» δήλωσε πρώην συνεργάτιδά του
Προκλήθηκε αναστάτωση στην αίθουσα όταν η μάρτυρας ρωτήθηκε από την υπεράσπιση αν υπήρξε σε σχέση με τον Πέτρο Φιλιππίδη ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Με την κατάθεση δημοσιογράφου και πρώην συνεργάτιδας του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του ηθοποιού για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού γυναικών.

«Έχω έρθει εδώ να πω την αλήθεια γιατί ένα χρόνο πριν ακριβώς σαν σήμερα με απέλυσαν από τη δουλειά μου ακριβώς επειδή σήμερα θα βρισκόμουν εδώ. "Απολύεσαι γιατί θα καταθέσεις υπέρ Φιλιππίδη" μου είπαν η Νάνσυ Ζαμπέτογλου από το στούντιο 4 που εργαζόμουν. Ήρθε η Τζένη Διαγούπη η ηθοποιός και είπε "τι την θέλετε αυτή εδώ". Μου είπαν ότι οι ηθοποιοί δεν θα ερχόντουσαν στην εκπομπή επειδή δούλευα εκεί εγώ και με απέλυσαν», ανέφερε και ξέσπασε σε κλάματα η συνεργάτιδα του, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει για λίγο προκειμένου να ηρεμήσει.

Μάλιστα, προκλήθηκε αναστάτωση στην αίθουσα όταν η μάρτυρας ρωτήθηκε από την υπεράσπιση αν υπήρξε σε σχέση με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Το ρωτώ γιατί η ίδια στην κατάθεση της στην ανάκριση είπε για όλες τις άλλες γυναίκες ότι του την έπεφταν» είπε ο κ. Μίντζιας με την Κική Πακιρτζίδου, συνήγορο του ηθοποιού να κάνει λόγο για φθηνή ερώτηση.

«Δε γνωρίζω κάτι για τις καταγγελίες, ούτε γνωρίζω τις καταγγέλλουσες. Όλα αυτά τα χρόνια έχω περάσει από διαφορά επίπεδα με τον κ. Φιλιππίδη. Κάποιες φορές συνεργαστήκαμε καλά, κάποιες άλλες όχι. Έχω φύγει με κλάματα, μου έχει φωνάξει, αλλά του έχω φωνάξει κι εγώ. Είναι απαιτητικός και τελειομανής. Είναι άνθρωπος που αγαπά πολύ το θέατρο. Η αγάπη του δεν φαινόταν μόνο από το άρτιο αποτέλεσμα των παραστάσεων. Ορμώμενος από την υπερβολική αγάπη για το θέατρο γινόταν νευρικός και απαιτητικός» είπε η μάρτυρας και συμπλήρωσε:

«Ο κ. Φιλιππιδης όταν τσακωνόμασταν γιατί ήθελα κάτι διαφορετικό για την επικοινωνία της παράσταση, υπήρχαν εντάσεις. Έφευγα θυμωμένη από το θέατρο. Στα πέντε λεπτά με έπαιρνε τηλέφωνο, του έφευγε ο θυμός. Μου έλεγε "θέλεις να πάμε να φάμε με την Ελπίδα εκεί;". Η συμπεριφορά του στις γυναίκες συναδέλφους ήταν πάντα άψογη. Τους φρόντιζε όλους».

Υπεράσπιση: Είχατε φιλοξενηθεί στο σπίτι του;

Μάρτυρας: Ναι. Μια φορά φιλοξενήθηκα. Έκανε ανακαίνιση στο δικό μου. Η σχέση μας ξεκίνησε επαγγελματική και εξελίχθηκε σε φιλική και οικογενειακή.

Υπεράσπιση: Γνωρίζατε για τις εξωσυζυγικές σχέση Φιλιππίδη όταν καταθέσατε στην ανάκριση ή ήταν ψέματα;

Μάρτυρας: Γνώριζα, όπως και για πολλούς άλλους. Αλλά δε με αφήνετε να πω για τον καλό άνθρωπο Φιλιππίδης. Τον απλόχερο, που βοηθούσε τους άστεγους, που βοηθούσε ηθοποιούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ