ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ποινική δίωξη για κακούργημα στον 67χρονο για το ηλεκτροφόρο κολάρο στο σκύλο του

Κρήτη: Ποινική δίωξη για κακούργημα στον 67χρονο για το ηλεκτροφόρο κολάρο στο σκύλο του
Ο 67χρονος κατηγορείται για κακούργημα ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 15.600 ευρώ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI (Φωτογραφία αρχείου)

Ποινική δίωξη για κακούργημα ασκήθηκε στον 67χρονο που κατηγορείται ότι είχε φορέσει ηλεκτροφόρο κολάρο και βασάνιζε με αυτό τον σκύλο του, στο δήμο Μαλεβιζίου Ηρακλείου Κρήτης.

Ο 67χρονος οδηγήθηκε το Σάββατο στον εισαγγελέα Ηρακλείου ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του και σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα neakriti, αφέθηκε ελεύθερος, για λόγους υγείας.

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να κάνει κακό στο σκύλο και πως το κολάρο αυτό το είχε προμηθευτεί από το ίντερνετ.

Ο άνδρας συνελήφθη την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου για παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, είχε προηγηθεί η προβολή βίντεο σε τηλεοπτική εκπομπή, που απεικόνιζε άτομο να έχει δεσμεύσει ζώο συντροφιάς με ηλεκτροφόρο κολάρο και να του προκαλεί ηλεκτροσόκ.

Από την έρευνα της επιληφθείσας προανακριτικά υπηρεσίας ταυτοποιήθηκε ο δράστης, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι για το ζώο συντροφιάς δεν τηρούνταν οι κανόνες ευζωίας, δεν έφερε κωδικό ηλεκτρονικής αναγνώρισης και στερείτο βιβλιαρίου υγείας.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ συγχρόνως του επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 15.600 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ