Συλλήψεις για την καταδρομική επίθεση με μολότοφ σε αστυνομικό τμήμα
Δύο άνδρες που ήταν «αχαρτογράφητα» πρόσωπα για την Αστυνομία, βρίσκονται τελικά πίσω από την επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Τμήμα Τροχαίας Πειραιά πέρυσι τον Νοέμβριο.
Η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας ταυτοποίησε και συνέλαβε δύο άνδρες 29 και 30 ετών, οι οποίοι επιτέθηκαν οργανωμένα στο κτήριο του τμήματος, μαζί με δύο ακόμα άτομα, προκαλώντας υλικές ζημιές.
Μάλιστα, λίγες ώρες μετά την επίθεση, οι αρχές είχαν καταφέρει να συλλάβουν δύο άτομα, ενώ μετά από έρευνα των αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας, εντοπίστηκαν και να προφυλακίστηκαν χθες, Παρασκευή, δύο ακόμα πρόσωπα.
Η ΕΛ.ΑΣ. είχε στα χέρια της υλικό από κάμερες ασφαλείας που είχαν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών, ενώ με πολύ προσοχή είχαν περισυλλέξει και υπολείμματα από τις μολότοφ, καθώς και άλλα στοιχεία τα οποία αποδεικνύονται πολύ χρήσιμα στον έλεγχο και την ταυτοποίηση μέσω DNA.
Πάντως οι δύο νεαροί δεν ήταν γνωστοί στις αρχές, φέρονται να ανήκουν στη νέα γενιά του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ στα σπίτια τους όπου έγινε έρευνα, οι αρχές εντόπισαν πτυσσόμενα γκλομπ, αντιασφυξιογόνα μάσκα, καθώς επίσης και δύο ασυρμάτους επικοινωνίας.
Όταν οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν όλα τα στοιχεία ενημέρωσαν τις εισαγγελικές αρχές, εκδόθηκαν εντάλματα σε βάρος τους και οδηγήθηκαν στον ανακριτή.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Καταδρομική» στο Τμήμα Τροχαίας Πειραιά: Τι βρέθηκε στα σπίτια των δύο συλληφθέντων
Σερβία: Οι φοιτητές κατέθεσαν ψηφοδέλτιο και κατεβαίνουν στις εκλογές
23:21
Συνελήφθη ανήλικος που αποπειράθηκε να ληστέψει γυναίκα στον Αγ. Παντελεήμονα
23:13
Χούθι: Η Σαουδική Αραβία εξαπέλυσε πάνω από 50 αεροπορικές επιδρομές το τελευταίο 24ωρο
23:02
«Συνήθης εργατική διαφορά» ο λόγος πίσω από το αίτημα για άρση ασυλίας του Νίκου Παπανδρέου
22:51