ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός Σεπόλια - Μπαλάσκας: Αναμένουμε άμεσα πέντε εντάλματα σύλληψης

Βιασμός Σεπόλια - Μπαλάσκας: Αναμένουμε άμεσα πέντε εντάλματα σύλληψης
Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας αποκάλυψε πως δύο άτομα πήγαν στην αστυνομία αυτοβούλως και δήλωσαν πως τα ονόματά τους βρίσκονται στις ηλεκτρονικές επαφές της ανήλικης INTIME

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή αποκάλυψε πως δύο άτομα που σχετιζονται με την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια, πήγαν στην αστυνομία αυτοβούλως.

Νέες συλλήψεις αναμένονται να γίνουν σχετικά με την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη έχει αναγνωρίσει ακόμη τρεις άντρες οι οποίοι την κακοποίησαν σεξουαλικά.

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε επίσης πως δύο άτομα πήγαν στην αστυνομία αυτοβούλως και δήλωσαν πως τα ονόματά τους βρίσκονται στις ηλεκτρονικές επαφές της ανήλικης.

«Οι πληροφορίες μου, μου λένε πως οι δύο αυτοί άντρες κατέθεσαν πως νόμιζαν ότι μιλάνε σε μία 17χρονη» συμπλήρωσε ο κ. Μπαλάσκας.

Τόνισε πως πρέπει να συλληφθούν όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με την 12χρονη, αλλά και όσοι συνομίλησαν μαζί της πρέπει να ταυτοποιηθούν γιατί και «αυτοί είναι παιδεραστές. Πρέπει να δούμε τι κρύβεται πίσω από αυτά τα άτομα».

Επισήμανε πως αναμένουμε «τάχιστα την έκδοση πέντε νέων ενταλμάτων σύλληψης».

Πώς ο παιδεραστής Μίχος εξέδιδε τη 12χρονη

Αποκαλυπτική της οργανωμένης δράσης του 53χρονου παιδεραστή και κατηγορούμενου -μεταξύ άλλων- για διακεκριμένη μαστροπεία, Ηλία Μίχου, είναι τα όσα περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών που περιέχει αποσπάσματα της κατάθεσης της 12χρονης στα Σεπόλια.

«Από τον Απρίλιο του 2022 ξεκίνησα να βοηθάω τον Ηλία Μίχο στο κατάστημα ψιλικών ειδών που διατηρεί, αρχικά με τη μητέρα μου και στη συνέχεια μόνη μου. Είχα πάει στο κατάστημα να καθαρίσω και ο κατηγορούμενος με οδήγησε στην αποθήκη του καταστήματος, με την πρόφαση να πάρουμε κάποια χαρτιά και να συμμαζέψουμε και άρχισε να με θωπεύει στο σώμα και τα οπίσθια» κατέθεσε η 12χρονη.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, «την επόμενη φορά που πήγε στο κατάστημα, την οδήγησε ξανά στην αποθήκη, όπου με χρήση απειλών κατά της ζωής της και της οικογένειας της, την εξανάγκασε σε συνουσία. Έκτοτε οι πράξεις αυτές επαναλαμβάνονταν σχεδόν κάθε φορά που πήγαινε η ανήλικη στο κατάστημα του, ενώ τελευταία φορά ήταν στα μέσα Αυγούστου 2022».

Ο 53χρονος με τη χρήση απειλών, «την ανάγκασε να δώσει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου της, όπου ξεκίνησε να της στέλνει μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου και μέσω εφαρμογών». Μάλιστα, έπειτα από πίεση και παρότρυνση του κατηγορουμένου, του απέστειλε βίντεο και γυμνές φωτογραφίες.

Από δική του συσκευή, ο 53χρονος παιδεραστής χρησιμοποιούσε το προφίλ της 12χρονης παριστάνοντας την ίδια και συστηνόταν ως 17χρονη. Κατά τις συνομιλίες του, έστελνε βίντεο και φωτογραφίες του κοριτσιού και κανόνιζε ραντεβού με επίδοξους βιαστές έναντι έναντι χρηματικής αμοιβής. Στη συνέχεια, με δικό του όχημα την πήγαινε στα ραντεβού, όπου άφηνε τη 12χρονη.

Όπως κατέθεσε το παιδί, οι άνδρες αυτοί την οδηγούσαν σε απόμερο μέρος κοντά στα Σεπόλια, σημείο που είχε ορίσει ο ίδιος ο Ηλίας Μίχος, βίαζαν και κακοποιούσαν το κορίτσι έναντι 50 ευρώ.

Στη συνέχεια την οδηγούσαν στο ίδιο σημείο «παραλαβής» και η 12χρονη επέστρεφε μόνη της στο κατάστημα του 53χρονου παιδεραστή.

Πώς συνεχίζονται οι έρευνες

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές αναζητούν από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται τοποθετημένες στο μίνι μάρκετ του Ηλία Μιχου τι ακριβως έχει καταγραφεί απο τις επισκέψεις της 12χρονης στο μαγαζί του κατηγορούμενου. Κατά τις ίδιες πηγές, ωστόσο κάμερες δεν υπήρχαν στο υπόγειο του καταστήματος.

Σημαντικά στοιχεία για την σεξουαλική κακοποίηση του κοριτσιού, αναμένεται να προκύψουν και από το κινητό τηλέφωνο της μητέρα της, το οποίο έχει ήδη μεταφερθεί στα εργαστήρια της αστυνομίας. Ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου ο κοριός της αστυνομίας έχει καταγράψει όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες της 37χρονης με τον Ηλία Μίχο και όλους τους συνομιλητές της και τους παιδοβιαστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ