ΕΛΛΑΔΑ

Αγρίνιο - Δικηγόρος οικογένειας 4χρονου: «Το παιδί δεν είναι καλά, ελπίζω ο χρόνος να το βοηθήσει»

Αγρίνιο - Δικηγόρος οικογένειας 4χρονου: «Το παιδί δεν είναι καλά, ελπίζω ο χρόνος να το βοηθήσει»
«Το παιδί είχε μεταπτωτικές τάσεις, μεταστροφές. Ξεκίνησε όλο αυτό με μία ζωγραφιά, με την οποία εξέφρασε το παιδί την δυσαρέσκεια του» εξηγεί ο δικηγόρος της οικογένειας του 4χρονου Eurokinissi/ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Για τη φρικιαστική υπόθεση με θύμα ένα 4χρονο παιδί από το Αγρίνιο, που ασελγούσε πάνω του ένας 28χρονος μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας του μικρού παιδιού, Παντελής Βαμβακάς.

Ο δικηγόρος μίλησε στην ΕΡΤ και διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται περί βιασμού, κατά την νομική προσέγγιση του βιασμού, αλλά πρόκειται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος του ανηλίκου.

«Δεν έχουμε βιασμό. Έχουμε γενετήσιες πράξεις, οι οποίες είναι σε βαθμό κακουργήματος, δεδομένου ότι είναι πρόσωπο κάτω των 10 ετών. Η εμπλοκή ή συμμετοχή οποιουδήποτε άλλου προσώπου ερευνάται» ανέφερε ο ίδιος.

«Εμείς υποβάλαμε μήνυση το καλοκαίρι του 2021. Οι πράξεις αυτές φέρεται ότι έγιναν από τον φερόμενο δράστη από τον Μάρτιο περίπου του 2021 μέχρι και τον Μάιο του 2021, όταν υπηρετούσε ο φερόμενος ως δράστης την θητεία του. Γι' αυτό και εγκαθιδρύεται η αρμοδιότητα του στρατοδικείου» εξήγησε ο κ. Βαμβακάς.

Ερωτηθείς για το πώς αντιλήφθηκε η οικογένεια του παιδιού τα όσα είχαν γίνει, απάντησε:

«Υπήρχε μια μεταπτωτική συμπεριφορά του ανηλίκου. Μιλάμε για ένα παιδί τεσσάρων ετών. Αντιλαμβάνεστε ότι η εξωτερίκευση των συναισθημάτων του μπορεί ενδεχομένως να ήταν ψευδή. Οι γονείς ήταν σε μία δύσκολη κατάσταση.

»Το παιδί είχε μεταπτωτικές τάσεις, μεταστροφές. Ξεκίνησε όλο αυτό με μία ζωγραφιά, με την οποία εξέφρασε το παιδί την δυσαρέσκεια του. Έτσι, από μία απλή λεπτομέρεια ξεκίνησε η όλη υπόθεση και άρχισε να ξετυλίγεται. Προσεγγίστηκε επιστημονικά η υπόθεση και διαπιστώθηκε ότι πράγματι διενεργήθηκαν οι γενετήσιες πράξεις και μετά ξεκίνησε η ανάκριση».

Επίσης, ο κ. Βαμβακάς έκανε γνωστό ότι το παιδί δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αλλά εξέφρασε την ελπίδα, να το βοηθήσει ο χρόνος να το ξεπεράσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ