ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία υγειονομικών: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στην Αθήνα

Απεργία υγειονομικών: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στην Αθήνα
Οι ενώσεις υγειονομικών διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς και ζητούν χρηματοδότηση των νοσοκομείων EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Με το σύνθημα «Θέλουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας» οι υγειονομικοί πραγματοποιούν την Πέμπτη απεργιακές κινητοποιήσεις  στην Αθήνα, με βασικό αίτημα την στελέχωση και χρηματοδότηση των νοσοκομείων. 

Συγκεκριμένα, με τις κινητοποιήσεις τις οποίες στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΓΝΕ) διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Παράλληλα, λένε «όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ» και ζητούν, μεταξύ άλλων, χρηματοδότηση των νοσοκομείων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, και μονιμοποίηση των επικουρικών και συμβασιούχων.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για την περιφέρεια και στάση εργασίας, από τις 08:00 έως τις 15:00 για την Αττική. Επίσης, προγραμματίζουν συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη στις 08:30 και πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημοσίου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανακοίνωσε πως τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ