ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: Νέα στοιχεία για το ρόλο της μητέρας - Και τρίτος μαστροπός στην υπόθεση της 12χρονης

Σεπόλια: Νέα στοιχεία για το ρόλο της μητέρας - Και τρίτος μαστροπός στην υπόθεση της 12χρονης
Το κορίτσι ενημερώνει τη μητέρα της ότι η θεία γνωρίζει, λέγοντας: «Έσβησα τα μηνύματα και έδωσα το κινητό στη θεία» AP Photo

Νέα στοιχεία εις βάρος της μητέρας της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού και εκπόρνευσης στα Σεπόλια, καθώς και για την ύπαρξη τρίτου μαστροπού βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας.

Συγκριμένα, σε ό,τι αφορά την μητέρα της 12χρονης που προφυλακίστηκε, φαίνεται πως υπάρχουν επιβαρυντικά μηνύματα που έχουν εντοπιστεί στα κινητά.

Σε αυτά φαίνεται ότι η ανήλικη ενημερώνει την μητέρα της ότι η θεία της πλέον γνωρίζει... Είναι η χρονική στιγμή που η θεία της 12χρονης έχει καταλάβει πως κάτι δεν πηγαίνει καλά με το κορίτσι και ζητά να δει το κινητό της.

Η ανήλικη παραδίδει το κινητό στη θεία που εντοπίζει σειρά μηνυμάτων και ακολουθεί η αποκάλυψη της υπόθεσης. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το παιδί ενημερώνει τη μητέρα της ότι η θεία γνωρίζει, λέγοντας: «Έσβησα τα μηνύματα και έδωσα το κινητό στη θεία».

Σύμφωνα με το Mega, ακολουθεί μήνυμα της μητέρας προς το Μίχο: «Σε είχα προειδοποιήσει, τα έμαθε όλα η θεία».

Και τρίτος μαστροπός

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε στους αστυνομικούς το κορίτσι, σύμφωνα με το Mega, φαίνεται να υπάρχει και τρίτος μαστροπός με το ψευδώνυμο «Μιχάλης».

Σύμφωνα με το 12χρονο κορίτσι, ο «Μιχάλης» είναι 25 χρονών και δεν έχουν συναντηθεί ποτέ.

«Με τον Μ. δεν έχω συναντηθεί ποτέ. Ο Ηλίας έστελνε μηνύματα στον Μ. λέγοντας ότι είμαι εγώ που τα στέλνω. Του είχε πει ότι έχω ανάγκη από λεφτά κι αυτός έβρισκε φίλους του. Και ο Μ. μου έκλεινε τα ραντεβού μέσω Instagram και τους έδινε το τηλέφωνό μου. Στον Μ. είχα πει ότι είμαι 16».

Ο συγκεκριμένος άνδρας, φέρεται, κάθε φορά που έκλεινε κάποιο ραντεβού, να ειδοποιεί την 12χρονη με μήνυμα στο Instagram, αφού πρώτα έστελνε το κινητό της στους ενδιαφερόμενους.

«Σε εκείνους που έβρισκε ο Μ. έλεγε ότι είμαι 17. Υπήρχαν και κάποιοι που έλεγαν ότι είμαι μικρή. Τους έλεγα να συναντηθούμε εκεί που μου είχε πει ο Μίχος να κλείνω τα ραντεβού. Ο Μ. μου ζήτησε χρήματα αλλά δεν πήρε ποτέ από εμένα, γιατί δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά. Δεν ξέρω όμως, αν έπαιρνε από τους φίλους του που έκλεινε τα ραντεβού».

Στο «μικροσκόπιο» 367 συνομιλίες και 51 προφίλ

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται οι ηλεκτρονικές συσκευές και οι συνομιλίες του Ηλία Μίχου με επίδοξους βιαστές, μέσω του προφίλ της 12χρονης, το οποίο είχε φτιάξει σε εφαρμογή γνωριμιών.

Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί 367 συνομιλίες που έχουν πραγματοποιηθεί από προφίλ με χρήστες που είχαν 6ψηφια ID.

Σε 71 από αυτές, καταγράφονται διάλογοι που προκαλούν αποτροπιασμό.

Ο Ηλίας Μίχος φέρεται να ζητούσε από 50 έως 230 ευρώ, ενώ προέτρεπε τους αγνώστους να επικοινωνήσουν με την 12χρονη, είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω κρυπτογραφημένης εφαρμογής.

Συνολικά, είχε δημιουργήσει 51 διαφορετικά προφίλ της ανήλικης, από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι μέσα από την εξέτασή τους θα προκύψουν νέα εντάλματα σύλληψης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν υποβληθεί περί τα 100 - 150 αιτήματα ταυτοποίησης ιδιοκτητών για κινητά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός εμπλοκής στην υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της ανήλικης μιας σειράς προσώπων.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έβαλαν στο μικροσκόπιο πέντε κινητά τηλέφωνα, από τα οποία άγνωστοι επικοινωνούσαν με το παιδί.

Ένα εκ των κινητών τηλεφώνων αντιστοιχούσε στον Ιωάννη Σοφιανίδη που συνελήφθη και προφυλακίστηκε, ενώ ένα δεύτερο αντιστοιχούσε σε μια γυναίκα από την Αττική η οποία και κατέθεσε πως της είχαν κλέψει το 2018 μια τσάντα με πολλά καρτοκινητά στο μετρό της Ομόνοιας.

Σύμφωνα με πηγές πάντως πολλοί χρησιμοποιούσαν στις συνομιλίες τους τα λεγόμενα «πακιστανικά» τηλέφωνα, προκειμένου να κρύβουν τα ίχνη τους.

Συνεχίζουν να παρουσιάζονται αυτοβούλως άτομα από τη λίστα των «213»

Την Πέμπτη ακόμη δύο άνδρες παρουσιάσθηκαν στη ΓΑΔΑ: Ο πρώτος, ηλικίας 43 ετών, ταυτοποιήθηκε πως είχε συνομιλία με την ανήλικη μέσω της σελίδας γνωριμιών.

Όπως είπε, τον περασμένο Ιούνιο είχε επικοινωνία με άτομο που προσομοιάζει με τη 12χρονη.

Ο δεύτερος άνδρας, 54 ετών, δήλωσε ότι είναι χρήστης διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, ωστόσο υποστήριξε ότι δεν είχε συνομιλήσει με ανήλικο.

Αφού εξετάστηκαν ενόρκως και οι δύο αποχώρησαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Έρευνα για την πιθανή εμπλοκή αστυνομικών

Την ίδια ώρα, υπό διερεύνηση από τις Αρχές βρίσκονται ενδείξεις για εμπλοκή δύο αστυνομικών στην υπόθεση του βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στα Σεπόλια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο αρνείται ότι έχει συναντήσει την ανήλικη.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Mega, o εν λόγω αστυνομικός που φαίνεται ότι υπηρετεί στην Άμεση Δράση, φέρεται να έχει συνομιλήσει με την ανήλικη μέσω της εφαρμογής, ωστόσο αρνείται ότι συνάντησε το παιδί.

Προς το παρόν, εξετάζεται από τις Αρχές εάν θα κληθεί να καταθέσει ή να παράσχει έγγραφες εξηγήσεις για τα στοιχεία που έχουν προκύψει. Αυτό καταδεικνύει ότι ενδεχομένως να μην έχουν προκύψει πολύ σημαντικά επιβαρυντικά στοιχεία.

Από την πλευρά της υπεράσπισης της μητέρας της ανήλικης υπάρχει αναφορά σε δύο αστυνομικούς ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε: «Εγώ το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θα έχουμε πολλές εκπλήξεις και πολλές συλλήψεις».

Ο κ. Λύτρας ανέφερε ακόμη πως:

«Η μητέρα της 12χρονης μου έχει πει πως στο κατάστημα του 53χρονου σύχναζαν αστυνομικοί, εν ενεργεία και μη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ