ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός 12χρονης: Στο «μικροσκόπιο» 367 συνομιλίες - Τα 51 προφίλ και οι αποκρουστικοί διάλογοι

Βιασμός 12χρονης: Στο «μικροσκόπιο» 367 συνομιλίες - Τα 51 προφίλ και οι αποκρουστικοί διάλογοι
Συνθήματα και πανό έξω από το μαγαζί του Ηλία Μίχου ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται οι ηλεκτρονικές συσκευές και οι συνομιλίες του Ηλία Μίχου με επίδοξους βιαστές, μέσω του προφίλ της 12χρονης, το οποίο είχε φτιάξει σε εφαρμογή γνωριμιών.

Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί 367 συνομιλίες που έχουν πραγματοποιηθεί από προφίλ με χρήστες που είχαν 6ψηφια ID.

Σε 71 από αυτές, καταγράφονται διάλογοι που προκαλούν αποτροπιασμό.

Ο Ηλίας Μίχος φέρεται να ζητούσε από 50 έως 230 ευρώ, ενώ προέτρεπε τους αγνώστους να επικοινωνήσουν με την 12χρονη, είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω κρυπτογραφημένης εφαρμογής.

Συνολικά, είχε δημιουργήσει 51 διαφορετικά προφίλ της ανήλικης, από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι μέσα από την εξέτασή τους θα προκύψουν νέα εντάλματα σύλληψης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν υποβληθεί περί τα 100 - 150 αιτήματα ταυτοποίησης ιδιοκτητών για κινητά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός εμπλοκής στην υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της ανήλικης μιας σειράς προσώπων.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έβαλαν στο μικροσκόπιο πέντε κινητά τηλέφωνα, από τα οποία άγνωστοι επικοινωνούσαν με το παιδί.

Ένα εκ των κινητών τηλεφώνων αντιστοιχούσε στον Ιωάννη Σοφιανίδη που συνελήφθη και προφυλακίστηκε, ενώ ένα δεύτερο αντιστοιχούσε σε μια γυναίκα από την Αττική η οποία και κατέθεσε πως της είχαν κλέψει το 2018 μια τσάντα με πολλά καρτοκινητά στο μετρό της Ομόνοιας.

Σύμφωνα με πηγές πάντως πολλοί χρησιμοποιούσαν στις συνομιλίες τους τα λεγόμενα «πακιστανικά» τηλέφωνα, προκειμένου να κρύβουν τα ίχνη τους.

Συνεχίζουν να παρουσιάζονται αυτοβούλως άτομα από τη λίστα των «213»

Την Πέμπτη ακόμη δύο άνδρες παρουσιάσθηκαν στη ΓΑΔΑ: Ο πρώτος, ηλικίας 43 ετών, ταυτοποιήθηκε πως είχε συνομιλία με την ανήλικη μέσω της σελίδας γνωριμιών.

Όπως είπε, τον περασμένο Ιούνιο είχε επικοινωνία με άτομο που προσομοιάζει με τη 12χρονη.

Ο δεύτερος άνδρας, 54 ετών, δήλωσε ότι είναι χρήστης διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, ωστόσο υποστήριξε ότι δεν είχε συνομιλήσει με ανήλικο.

Αφού εξετάστηκαν ενόρκως και οι δύο αποχώρησαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Έρευνα για την πιθανή εμπλοκή αστυνομικών

Την ίδια ώρα, υπό διερεύνηση από τις Αρχές βρίσκονται ενδείξεις για εμπλοκή δύο αστυνομικών στην υπόθεση του βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στα Σεπόλια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο αρνείται ότι έχει συναντήσει την ανήλικη.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Mega, o εν λόγω αστυνομικός που φαίνεται ότι υπηρετεί στην Άμεση Δράση, φέρεται να έχει συνομιλήσει με την ανήλικη μέσω της εφαρμογής, ωστόσο αρνείται ότι συνάντησε το παιδί.

Προς το παρόν, εξετάζεται από τις Αρχές εάν θα κληθεί να καταθέσει ή να παράσχει έγγραφες εξηγήσεις για τα στοιχεία που έχουν προκύψει. Αυτό καταδεικνύει ότι ενδεχομένως να μην έχουν προκύψει πολύ σημαντικά επιβαρυντικά στοιχεία.

Από την πλευρά της υπεράσπισης της μητέρας της ανήλικης υπάρχει αναφορά σε δύο αστυνομικούς ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε: «Εγώ το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θα έχουμε πολλές εκπλήξεις και πολλές συλλήψεις».

Ο κ. Λύτρας ανέφερε ακόμη πως:

«Η μητέρα της 12χρονης μου έχει πει πως στο κατάστημα του 53χρονου σύχναζαν αστυνομικοί, εν ενεργεία και μη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ