ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: Εβδομάδα εξελίξεων για το βιασμό της 12χρονης - Αναμένεται νέο ένταλμα σύλληψης

Σεπόλια: Εβδομάδα εξελίξεων για το βιασμό της 12χρονης - Αναμένεται νέο ένταλμα σύλληψης
Στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν υποβληθεί περί τα 100 - 150 αιτήματα ταυτοποίησης ιδιοκτητών για κινητά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές INTIME NEWS

Εβδομάδα εξελίξεων αναμένεται να είναι η ερχόμενη για την υπόθεση με τη 12χρονη-θύμα συστηματικού βιασμού και μαστροπείας στα Σεπόλια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει ταυτοποιηθεί πρόσωπο «κλειδί» και αναμένεται ένταλμα σύλληψής του.

Η αστυνομία εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να ξεδιαλύνει όσο πιο γρήγορα την υπόθεση του βιασμού της ανήλικης κοπέλας και να εντοπίσει από τους 212 που επικοινώνησαν με το προφίλ της, εκείνους που έκλεισαν ραντεβού μαζί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι άνδρες που έστειλαν τουλάχιστον ένα μήνυμα στην 12χρονη είναι ηλικίας μεταξύ 45 και 60 ετών.

Ωστόσο η αστυνομία έχει εντοπίσει μέσα από τις συνομιλίες και νεαρότερα άτομα που έχουν συνομιλήσει μαζί της. Τα κινητά και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που έχουν κατασχέσει από τον Μίχο αλλά και τη μητέρα της 12χρονης, θα «μιλήσουν» και θα δώσουν στοιχεία στους αστυνομικούς για να προχωρήσουν σε νέο κύκλο συλλήψεων.

Έρευνες για εμπλοκή αστυνομικών

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν υποβληθεί περί τα 100 - 150 αιτήματα ταυτοποίησης ιδιοκτητών για κινητά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός εμπλοκής στην υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της ανήλικης μιας σειράς προσώπων.

Από την πλευρά της υπεράσπισης της μητέρας της ανήλικης υπάρχει αναφορά σε δύο αστυνομικούς ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε: «Εγώ το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θα έχουμε πολλές εκπλήξεις και πολλές συλλήψεις».

Την ίδια ώρα, χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά «λάθος» την απόφαση για προφυλάκιση της μητέρας του κοριτσιού και είπε πως πρόκειται για «βιαστική και τελείως λανθασμένη τακτική απέναντι στην μητέρα. Η προσωρινή κράτηση αυτή έχει να κάνει και με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί για όλη αυτή την ιστορία».

Προσήλθαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ τρεις άνδρες

Εν τω μεταξύ, το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Αττικής πέρασαν αυτοωβούλως τρεις άνδρες που φέρονται να μιλούσαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής με τη 12χρονη-θύμα συστηματικού βιασμού και μαστροπείας στα Σεπόλια.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τρεις άνδρες, ηλικίας 66, 57 και 48 ετών, που συνομιλούσαν διαδικτυακά και ενδεχομένως να συναντήθηκαν με την 12χρονη ταυτοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Όπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση, κατά την εξέτασή τους και οι τρεις ανέφεραν πως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στα Σεπόλια

«Οι ανωτέρω ημεδαποί, αφού εξετάστηκαν ενόρκως, αποχώρησαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση» σύμφωνα με την Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ της Πέμπτης έγινε γνωστό πως ακόμη δύο άνδρες, ηλικίας 43 και 54 ετών, που φέρονται να συνομιλούσαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής με την 12χρονη παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, αρχικά εμφανίστηκε ο 43χρονος, που ταυτοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων. Ο συγκεκριμένος ανέφερε ότι από το καλοκαίρι συνομιλούσε μέσω διαδικτύου με νεαρή που προσομοιάζει στην 12χρονη.

Αργότερα, εμφανίστηκε ο 54χρονος, ο οποίος υποστήριξε, ότι συνομιλεί με διάφορα άτομα σε διαδικτυακή εφαρμογή γνωριμιών, αλλά όχι με ανήλικα κορίτσια.

Οι δύο άνδρες αποχώρησαν αργότερα από τη ΓΑΔΑ, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή τους στη δυσώδη υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ