ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο-Καυστικό υγρό: Αποδεικνύεται πως η 38χρονη είχε συνεργό, λέει ο Κούγιας

Ηράκλειο-Καυστικό υγρό: Αποδεικνύεται πως η 38χρονη είχε συνεργό, λέει ο Κούγιας
Το θύμα θα υποβληθεί σε νέο χειρουργείο, σε μια προσπάθεια να διασωθεί το αριστερό του μάτι ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME NEWS

Εμπλοκή και άλλου προσώπου στην υπόθεση της επίθεσης με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο καταγγέλλει ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του θύματος.

Όπως τονίζει από τις κάμερες ασφαλείας αποδεικνύεται πως το εν λόγω άτομο παρέλαβε την 38χρονη έξω από το ξενοδοχείο και συνεπώς «περιμένουμε την άσκηση ποινικής διώξεως εις βάρος του συγκεκριμένου προσώπου για το αδίκημα της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Σχετικά με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της δράστιδας, ο κ. Κούγιας αναφέρει ότι η Εισαγγελία έπραξε το αυτονόητο και στρέφει τα βέλη του κατά της αστυνομικής αρχής του Ηρακλείου, λέγοντας πως δεν την έχει συλλάβει εδώ και τρεις ημέρες ενώ εκθέτει όλη την ΕΛ.ΑΣ. και την ηγεσία της περιγράφοντας στα κανάλια «με εντελώς κυνικό τρόπο πώς οργάνωσε και πώς εκτέλεσε το εγκληματικό της σχέδιο».

Κατηγορεί επίσης την αστυνομική αρχή Ηρακλείου ότι διέρρευσε στα ΜΜΕ το ποινικό παρελθόν του θύματος, «με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει την δράστιδα να έχει επιεική μεταχείριση».

«Η εντολή, την οποία έχουμε λάβει από το θύμα και την οικογένειά του, είναι να καταθέσουμε μηνύσεις και αγωγές εναντίον οιουδήποτε ΜΜΕ δυσφήμησε την προσωπικότητά τους και παρέβη εκ κερδοσκοπίας και την νομοθεσία περί απορρήτου δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Για την πορεία της υγείας του θύματος, ο κ. Κούγιας ενημερώνει πως η κατάστασή του είναι δύσκολη και τις επόμενες ώρες θα υποβληθεί σε σοβαρότατη και πολύωρη εγχείρηση, «στην προσπάθεια διασώσεως του αριστερού οφθαλμού του που είναι το πρωτεύον έργο των ιατρών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ