ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με καυστικό υγρό: «Ουδέποτε καλύψαμε δράστες» απαντά η Ένωση Αστυνομικών σε Κούγια

Επίθεση με καυστικό υγρό: «Ουδέποτε καλύψαμε δράστες» απαντά η Ένωση Αστυνομικών σε Κούγια
«Ουδέποτε έχουμε καλύψει δράστες και εγκλήματα» απαντά η Ένωση αστυνομικών Ηρακλείου Κρήτης στον Αλέξη Κούγια INTIME NEWS / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στις δηλώσεις του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια σχετικά με την επίθεση με καυστικό υγρό από την 38χρονη στον 36χρονο συζυγό της, απαντά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου.

Η Ένωση Αστυνομικών, αναφέρει ότι «δεν ανεχόμαστε από τον οποιανδήποτε να δυσφημεί τόσο την Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου όσο και τους Υπηρετούντες Αστυνομικούς» και τονίζει ότι «ουδέποτε έχουμε καλύψει δράστες και εγκλήματα».

Αναλυτικά η απάντηση της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων:

«Σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις γνωστού Δικηγόρου ο οποίος κατηγορεί και δυσφημεί τους Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και ως προς την αποκατάσταση της αλήθειας υπέρ των συναδέλφων μας αναφέρουμε τα κάτωθι.
Η Ένωση μας υπερασπιζόμενη πάντα τους συναδέλφους μας δεν ανεχόμαστε από τον οποιανδήποτε να δυσφημεί τόσο την Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου όσο και τους Υπηρετούντες Αστυνομικούς του Νομού μας οι οποίοι έχουν αποδείξει αρκετές φορές τον επαγγελματισμό και τις ικανότητες τους έχοντας συλλάβει κακοποιούς, εξιχνιάζοντας εγκλήματα που έχουν συγκλονίσει κατά καιρούς το Πανελλήνιο.

»Οι επιτυχίες των συναδέλφων μας καθημερινά επικροτούνται από την τοπική κοινωνία και οι συμπολίτες μας εμπιστεύονται και στηρίζουν έμπρακτα τους συναδέλφους μας, οι οποίοι δίνουν και την ίδια τους την ζωή για την πρόληψη και πάταξη της εγκληματικότητας. Όποιος διαβάζει τις επιτυχίες τις τοπικής Αστυνομίας, τον συντονισμό επιχειρησιακών δράσεων αλλά και την καθημερινή καταστολή, απαριθμώντας σε αμέτρητες συλλήψεις, θα καταλάβει ότι όλοι μας εργαζόμαστε κάτω από αντίξοες συνθήκες με αμέτρητες ώρες υπερεργασίας στερούμενοι τις οικογένειες μας για να προσφέρουμε το αίσθημα ασφαλείας στην κοινωνία.

»Στο γνωστό Δικηγόρο που προσπαθεί να απαξιώσει μια ολόκληρη Αστυνομική Διεύθυνση, οφείλουμε να κάνουμε γνωστό ότι έχουμε αποδείξει και αποδεικνύουμε ότι ουδέποτε έχουμε καλύψει δράστες και εγκλήματα, δεν μας ενδιαφέρει το προφίλ είτε δράστη είτε θύματος και για αυτόν το λόγο πάντοτε εργαζόμαστε με αμέριστο ζήλο και αυταπάρνηση προς την αποκάλυψη της αλήθειας και της Δικαιοσύνης υπερασπιζόμενοι τον όρκο που έχουμε δώσει.

»Κύριε Συνήγορε η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου στελεχώνεται από έμπειρους και άξιους Αστυνομικούς, εκπαιδευμένους άρτια και με αίσθημα υπευθυνότητας και επαγγελματισμού και τέτοιου είδους δηλώσεις δεν αρμόζουν και δεν αξίζουν για αυτούς που προστατεύουν ΕΣΑΣ και όλους τους πολίτες της Χώρας.
Σας καλούμε δε να ανακαλέσετε όσα έχετε αναφέρει έχοντας θίξει τους Συναδέλφους μας, με την αποκατάσταση της πραγματικότητας».

Κούγιας: Η αστυνομική αρχή Ηρακλείου ότι διέρρευσε στα ΜΜΕ το ποινικό παρελθόν του θύματος

Να σημειωθεί ότι ο συνήγορος του 36χρονου θύματος της επίθεσης με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο Κρήτης, Αλέξης Κούγιας, έχει καταγγείλει εμπλοκή και άλλου προσώπου, ενώ κατηγόρησε επίσης την αστυνομική αρχή Ηρακλείου ότι διέρρευσε στα ΜΜΕ το ποινικό παρελθόν του θύματος, «με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει την δράστιδα να έχει επιεική μεταχείριση».

«Η εντολή, την οποία έχουμε λάβει από το θύμα και την οικογένειά του, είναι να καταθέσουμε μηνύσεις και αγωγές εναντίον οιουδήποτε ΜΜΕ δυσφήμησε την προσωπικότητά τους και παρέβη εκ κερδοσκοπίας και την νομοθεσία περί απορρήτου δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, όπως τονίζει από τις κάμερες ασφαλείας αποδεικνύεται πως το εν λόγω άτομο παρέλαβε την 38χρονη έξω από το ξενοδοχείο και συνεπώς «περιμένουμε την άσκηση ποινικής διώξεως εις βάρος του συγκεκριμένου προσώπου για το αδίκημα της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Σχετικά με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της δράστιδας, ο κ. Κούγιας αναφέρει ότι η Εισαγγελία έπραξε το αυτονόητο και στρέφει τα βέλη του κατά της αστυνομικής αρχής του Ηρακλείου, λέγοντας πως δεν την έχει συλλάβει εδώ και τρεις ημέρες ενώ εκθέτει όλη την ΕΛ.ΑΣ. και την ηγεσία της περιγράφοντας στα κανάλια «με εντελώς κυνικό τρόπο πώς οργάνωσε και πώς εκτέλεσε το εγκληματικό της σχέδιο».

Για την πορεία της υγείας του θύματος, ο κ. Κούγιας ενημερώνει πως η κατάστασή του είναι δύσκολη και τις επόμενες ώρες θα υποβληθεί σε σοβαρότατη και πολύωρη εγχείρηση, «στην προσπάθεια διασώσεως του αριστερού οφθαλμού του που είναι το πρωτεύον έργο των ιατρών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ