ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με καυστικό υγρό: Ερωτηματικό η εμπλοκή τρίτου προσώπου - Τι ερευνά η αστυνομία

Επίθεση με καυστικό υγρό: Ερωτηματικό η εμπλοκή τρίτου προσώπου - Τι ερευνά η αστυνομία
Ακαρπες μέχρι στιγμής παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό της 38χρονης EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ βρίσκονται βίντεο που έχουν καταγράψει τις κινήσεις της 38χρονης μετά την επίθεση με καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η αστυνομία προκειμένου να απαντήσει στο ερώτημα εάν έδρασε μόνη ή υπήρχε συνεργός που την παρέλαβε από το ξενοδοχείο, όπως κατήγγειλε ο συνήγορος του θύματος, Αλέξης Κούγιας, «ξεσκονίζει» βίντεο που έχουν καταγράψει την έξοδο της 38χρονης από το ξενοδοχείο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε βίντεο που εξετάζει η Αστυνομία η 38χρονη η οποία εξακολουθεί να είναι άφαντη, εικονίζεται να διαφεύγει μόνη μετά την επίθεση με καυστικό υγρό κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα neakriti.gr αναφέρουν ότι το βιντεοληπτικό υλικό που έχει συλλεχθεί και βρίσκεται προς αξιοποίηση από την αστυνομία και στα χέρια του Εισαγγελέα δείχνει την 38χρονη γυναίκα να φεύγει με τα πόδια από το ξενοδοχείο με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης. Άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως φαίνονται στο βιντεοληπτικό υλικό δεν φαίνεται ως τώρα να είναι σχετικά με την υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι η πληροφορία αυτή, έρχεται λίγες ώρες μετά τη δήλωση του συνηγόρου υπεράσπισης της 38χρονης Αλέξη Κούγια ότι υπάρχει και τρίτο πρόσωπο που παρέλαβε την 38χρονη από το ξενοδοχείο.

Την ίδια στιγμή οι έρευνες της Αστυνομίας που πραγματοποιήθηκαν σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα ως προς τον εντοπισμό της κατηγορούμενης για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η ίδια η 38χρονη φέρεται να μην έχει ακόμα επικοινωνήσει με τις αστυνομικές αρχές από το Σάββατο τα ξημερώματα που συνέβη το περιστατικό έως σήμερα, παρόλο που οι πληροφορίες ανέφεραν ότι είναι έτοιμη να παραδοθεί.

Παράλληλα, ο δικηγόρος Μάνος Δρακωνάκης που φέρεται να εκπροσωπεί την 38χρονη είπε στο neakriti.gr ότι δεν έχει κάποια επικοινωνία μαζί της από την Κυριακή.

Από την πλευρά της δικηγόρος από το Ηράκλειο Αλεξάνδρα Σπανάκη που εκπροσωπεί τον 36χρονο σε δηλώσεις της στο neakriti.gr ανέφερε ότι η ενέργεια της 38χρονης να ρίξει καυστικό υγρό στον 36χρονο εντολέα της ήταν προσχεδιασμένη και για αυτό επέμενε από την αρχή στην κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση που τελικά της αποδόθηκε. Η κ. Σπανάκη επέμεινε ότι δεν υπήρξε καμία κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι στην 38χρονη, ότι ήταν πολύ λίγο καιρό μαζί κ σε διαδικασία διαζυγίου και πως δε γίνεται να μιλάει παντού αλλά να μην έχει συλληφθεί ή παραδοθεί.

Παράλληλα η δικηγόρος του 36χρονου, μιλώντας στο Mega ανέφερε χαρακτηριστικά πως επί τρεις ημέρες η 38χρονη «εμπαίζει τις Αρχές και όλο τον κόσμο», ενώ για την κατάσταση της υγείας του 36χρονου είπε πως είναι ιδιαίτερα σοβαρή και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χάσει το μάτι του.

Κούγιας: Τρίτο πρόσωπο παρέλαβε τη δράστιδα με αυτοκίνητο μετά το έγκλημά της

Νωρίτερα ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του θύματος καταγγέλλει εμπλοκή και άλλου προσώπου στην υπόθεση της επίθεσης με καυστικό υγρό.

Όπως τονίζει από τις κάμερες ασφαλείας αποδεικνύεται πως το εν λόγω άτομο παρέλαβε την 38χρονη έξω από το ξενοδοχείο και συνεπώς «περιμένουμε την άσκηση ποινικής διώξεως εις βάρος του συγκεκριμένου προσώπου για το αδίκημα της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Σχετικά με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της δράστιδας, ο κ. Κούγιας αναφέρει ότι η Εισαγγελία έπραξε το αυτονόητο και στρέφει τα βέλη του κατά της αστυνομικής αρχής του Ηρακλείου, λέγοντας πως δεν την έχει συλλάβει εδώ και τρεις ημέρες ενώ εκθέτει όλη την ΕΛ.ΑΣ. και την ηγεσία της περιγράφοντας στα κανάλια «με εντελώς κυνικό τρόπο πώς οργάνωσε και πώς εκτέλεσε το εγκληματικό της σχέδιο».

Κατηγορεί επίσης την αστυνομική αρχή Ηρακλείου ότι διέρρευσε στα ΜΜΕ το ποινικό παρελθόν του θύματος, «με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει την δράστιδα να έχει επιεική μεταχείριση».

«Η εντολή, την οποία έχουμε λάβει από το θύμα και την οικογένειά του, είναι να καταθέσουμε μηνύσεις και αγωγές εναντίον οιουδήποτε ΜΜΕ δυσφήμησε την προσωπικότητά τους και παρέβη εκ κερδοσκοπίας και την νομοθεσία περί απορρήτου δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Για την πορεία της υγείας του θύματος, ο κ. Κούγιας ενημερώνει πως η κατάστασή του είναι δύσκολη και τις επόμενες ώρες θα υποβληθεί σε σοβαρότατη και πολύωρη εγχείρηση, «στην προσπάθεια διασώσεως του αριστερού οφθαλμού του που είναι το πρωτεύον έργο των ιατρών».

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην 38χρονη

Η 38χρονη που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σήμερα, Δευτέρα η δικογραφία έφτασε στην Εισαγγελία Ηρακλείου και ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης της 38χρονης, που ακόμη δεν έχει εμφανιστεί στις Αρχές παρά την παρέλευση τα μεσάνυχτα του αυτόφωρου.

Η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν ο 36χρονος συναντήθηκε με την 38χρονη σύντροφό του σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου. Η 38χρονη φέρεται να του πέταξε καυστικό υγρό, το οποίο προκάλεσε εγκαύματα στο πρόσωπο και στον λαιμό του 36χρονου.

Η 38χρονη από την πλευρά της υποστήριξε πως ο άνδρας ήταν βίαιος απέναντί της και τον κατηγόρησε για βιασμό εκείνο το βράδυ, ενώ ο 36χρονος ισχυρίστηκε πως η γυναίκα δεν μπορούσε να αποδεχθεί ότι πρόκειται να χωρίσουν και γι’ αυτόν τον λόγο του επιτέθηκε.

Παραμένει άφαντη η δράστις

Σημειώνει πως η γυναίκα παραμένει άφαντη και σήμερα, Δευτέρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στον τηλεοπτικό σταθμό Open, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα σημάδι των Αρχών στην Κρήτη για τον εντοπισμό της 38χρονης γυναίκας. Μάλιστα, το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει τους αστυνομικούς που εκφράζουν φόβους ακόμη και για αντίποινα, καθώς το θύμα δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο για τις Αρχές, αφού έχει βαρύ ποινικό παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε 38 χρόνια κάθειρξη, είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης επτά ετών και είχε αποφυλακιστεί.

Το βαρύ ποινικό παρελθόν του 36χρονου θύματος

Την ίδια ώρα έρχονται νέα στοιχεία στο φως σχετικά με την ταυτότητα του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το neakriti.gr, το 36χρονο θύμα της επίθεσης με καυστικό υγρό είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, καθώς υπήρξε μέλος συμμορίας ληστών που κατά την περίοδο 2012-2015 λυμαινόταν κοσμηματοπωλεία στο Ηράκλειο.

Η δράση του νεαρού τότε άνδρα, ο οποίος «χτυπούσε» κοσμηματοπωλεία στο Ηράκλειο από το 2012 έλαβε τέλος στο Ηράκλειο στις 12 Ιουνίου 2015, όταν επιχείρησε μαζί με δύο αλλοδαπούς να ληστέψουν κοσμηματοπωλείο ξενοδοχείου στη Χερσόνησο και συνελήφθησαν μετά από ανταλλαγή πυρών από αστυνομικούς.

Το Νοέμβριο του 2016, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης επέβαλε στον 32χρονο επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 89 ετών και 5 μηνών και στον αλλοδαπό πάνω από 105 χρόνια. Ωστόσο η εκτιτέα ποινή ήταν τα 25 έτη. Οι δύο άνδρες είχαν κατηγορηθεί για μια σειρά κακουργηματικών πράξεων. Τελικά, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τούς είχε κρίνει ένοχους για τις περισσότερες από αυτές.

Εκτός από την αιματηρή απόπειρα ληστείας σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου είχαν κατηγορηθεί και για ληστεία κοσμηματοπωλείου σε άλλο ξενοδοχείο στον Ανισαρά το 2012, για ληστεία εργαστηρίου χρυσοχοΐας στη Μονή Μαλεβιζίου τον Ιούλιο του 2014, απόπειρα ληστείας κοσμηματοπωλείου στην Αμμουδάρα τον Μάιο του 2015 και ληστεία κοσμηματοπωλείου στα Μάλια τον Απρίλιο του ίδιου έτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ