Κορωνοϊός - Κοτανίδου: Δεν κινδυνεύουμε να έχουμε καινούργιο πανδημικό κύμα
Καθυσηχαστική για το ενδεχόμενο ενός ακόμα πανδημικού κύματος εμφανίστηκε, η πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, ωστόσο τόνισε ότι είναι σημαντικός ο εμβολιασμός για την προστασία μας έναντι του κορωνοϊού.
Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, οι καινούργιες παραλλαγές του κορωνοϊού δεν φαίνεται να είναι τόσο μεταδοτικές, ούτε υπάρχει κάποια νέα παραλλαγή που θα οδηγούσε σε καινούργιο πανδημικό κύμα.
Εξήγησε ότι σε αυτή τη φάση ο κορωνοϊός έχει λίγο μεγαλύτερη διασπορά στην κοινότητα, γι αυτό είναι και λίγο πιο αυξημένα τα κρούσματα. «Ευτυχώς δεν υπάρχει πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και αυτό είναι το πιο ενθαρρυντικό για εμάς» τόνισε η κα Κοτανίδου και πρόσθεσε ότι όλοι πρέπει να κάνουμε την τέταρτη δόση, την δεύτερη αναμνηστική, γιατί θα μας προστατέψει ακόμα παραπάνω από τις παραλλαγές που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή.
«Δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας πανικοβάλει, απλώς πρέπει να εμβολιαστούμε για να προστατευτούμε» εξήγησε.
«Νέες μεταλλάξεις θα παρουσιάζονται. Το θέμα είναι να είναι ήπιες στην κλινική τους εικόνα και να μην οδηγούν τους ανθρώπους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» σημείωσε και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό είναι να προετοιμαστούμε για το επόμενο κύμα, εκπαιδεύοντας όσο το δυνατόν παραπάνω κόσμο.
Ρεζά Παχλαβί προς τους Ιρανούς: «Μην φεύγετε από τους δρόμους»
10:49
Τραγωδία στη Λάρισα: 55χρονος κατέρρευσε ενώ διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο
10:42
Το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ απέκτησε ο Άλαν Κάμινγκ
10:32
Ιορδανία: Οι ένοπλες δυνάμεις συμμετείχαν στα χθεσινά πλήγματα των ΗΠΑ κατά του ISIS στη Συρία
10:21