ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Λασίθι - Λέκκας: «Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το κακό»

Τραγωδία στο Λασίθι - Λέκκας: «Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το κακό»
Οι πλημμύρες των τελευταίων ημερών φαίνεται πως επηρέασαν την γεωλογία της περιοχής ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ/INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

«Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το κακό» σχολίασε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας για την τραγωδία με την πρώτη βράχου στο κατάλυμα στο Λασίθι, που στοίχισε τη ζωή σε μια 45χρονη τουρίστρια.

Ο κ. Λέκκας ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100.3 ότι οι πλημμύρες των τελευταίων ημερών επηρέασαν την γεωλογία της περιοχής και εξέφρασε την άποψη πως η συγκεκριμένη μονάδα δωματίων πρέπει να κλείσει μέχρι να αρθεί ο κίνδυνος.

Όπως ανέφερε το cretapost, όλα συνέβησαν τα μεσάνυχτα όταν ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε πάνω στα δύο ενοικιαζόμενα δωμάτια που βρίσκονταν στο σημείο, ισοπεδώνοντάς τα.

Το ένα δωμάτιο ήταν άδειο ωστόσο στο δεύτερο διέμενε μία οικογένεια από τη Σλοβενία που απολάμβανε τις διακοπές της.

Μάλιστα, σήμερα, ήταν η τελευταία τους ημέρα καθώς αύριο, Δευτέρα θα αναχωρούσαν από το νησί.

Κάτω από τα ερείπια εγκλωβίστηκε η 45χρονη αλλά και ο 9χρονος γιος της.

Ο 50χρονος σύζυγός της κατάφερε και απεγκλωβίστηκε και να ειδοποιήσει τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 ενώ ξεκίνησε να ψάχνει στα ερείπια την οικογένειά του.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 25 οχήματα με 50 πυροσβέστες, κλιμάκιο της 3ης ΕΜΑΚ, εθελοντές της ΕΔΙΚ Ιεράπετρας και του Ερυθρού Σταυρού, και άτομα από την Πολιτική Προστασία και τον δήμο Ιεράπετρας.

Πέντε ώρες αργότερα, οι διασώστες εντόπισαν και απεγκλώβισαν την άτυχη γυναίκα η οποία είχε ήδη χάσει τη ζωή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ