ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: Εν αναμονή νέων ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης

Σεπόλια: Εν αναμονή νέων ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης
Στη ΓΑΔΑ εμφανίστηκαν αυτοβούλως ακόμα τρεις άνδρες που συνομιλούσαν με τη 12χρονη μέσω της εφαρμογής EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εντατικές είναι οι έρευνες στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια, ενώ αναμένεται η  έκδοση ενταλμάτων σύλληψης μετά και τη νέα κατάθεση του παιδιού.

Η 12χρονη που έπεσε θύμα βιασμού κατ' εξακολούθηση και εκπόρνευσης στα Σεπόλια, στη διάρκεια της νέας μαραθώνιας κατάθεσής της την περασμένη Τρίτη, αναγνώρισε σύμφωνα με πληροφορίες τρία νέα πρόσωπα. Την ίδια ώρα, χθες Τετάρτη τρεις ακόμα άνδρες που συνομιλούσαν με την 12χρονη στην εφαρμογή Blindchat εμφανίστηκαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τις αστυνομίας, πρόκειται για τρεις άνδρες, 53, 33 και 48 ετών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ πρόκειται «για ανθρώπους της διπλανής πόρτας ενώ ορισμένοι από αυτούς που επιδίωξαν να έρθουν σε επαφή με το παιδί είναι και οικογενειάρχες. Οι τρείς άνδρες συγκαταλέγονται στη λίστα των 213 υπόπτων που συνομίλησαν με το ηλεκτρονικό προφίλ της 12χρονης στην εφαρμογή ισχυρίστηκαν ότι δεν συναντήθηκαν με την ανήλική.

Μετά την κατάθεσή τους και οι τρεις παρέδωσαν τα κινητά τους για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια και αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής συνολικά 18 άτομα έχουν προσέλθει οικειοθελώς.

Ακόμη τρεις άνδρες στη ΓΑΔΑ για συνομιλίες με το προφίλ της 12χρονη

Ακόμη τρεις άνδρες που συνομιλούσαν στην εφαρμογή Blindchat με προφίλ της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού κατ' εξακολούθηση και εκπόρνευσης στα Σεπόλια εμφανίστηκαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ την Τετάρτη (02/11).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τον 48χρονο έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για τη διακρίβωση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με την ανήλικη παθούσα και ενδεχομένως να συναντήθηκαν μαζί της, προσήλθε αυτοβούλως στην ανωτέρω Υπηρεσία βραδινές ώρες χθες (1-11-2022), 48χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω ανέφερε ότι συνομίλησε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό.

Ο ανωτέρω ημεδαπός, αφού εξετάστηκε ενόρκως, αποχώρησε, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του στην υπόθεση».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους δύο άνδρες αναφέρει:

«Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για τη διακρίβωση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με την ανήλικη παθούσα και ενδεχομένως να συναντήθηκαν μαζί της, προσήλθαν αυτοβούλως στην ανωτέρω Υπηρεσία, σήμερα (2-11-2022), μεσημβρινές ώρες, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 53 και 33 ετών αντίστοιχα.

»Οι ανωτέρω ανέφεραν ότι είναι χρήστες διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, πλην όμως, ουδέποτε έχουν συνομιλήσει ή συναντηθεί με ανήλικο άτομο.

»Οι ανωτέρω ημεδαποί, αφού εξετάστηκαν ενόρκως, αποχώρησαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση».

Η 12χρονη αναγνώρισε τρία νέα πρόσωπα

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται άλλες τρεις με επτά συλλήψεις μετά την πρόσφατη κατάθεση του παιδιού.

Η 12χρονη κατέθετε επί έξι ώρες την περασμένη Τρίτη ενώπιον ψυχολόγων που προσπαθούσαν να την κάνουν να αισθανθεί οικεία με τη διαδικασία.

Της έδειξαν δεκάδες φωτογραφίες υπόπτων και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να αναγνώρισε τρία νέα πρόσωπα, ενώ υπήρχαν και αρκετά για τα οποία το παιδί απαντούσε «δεν θυμάμαι».

Οι αστυνομικές αρχές αναμένεται να ενημερώσουν την ανακρίτρια και στη συνέχεια οι δικαστικές αρχές να εκδώσουν νέα εντάλματα σύλληψης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ