ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακές Κασσάνδρας: Ανθρωποκυνηγητό για βαρυποινίτη που απέδρασε

Φυλακές Κασσάνδρας: Ανθρωποκυνηγητό για βαρυποινίτη που απέδρασε
Ο κρατούμενος που απέδρασε έχει καταδικαστεί σε δισ. ισόβια και δέκα χρόνια για ανθρωποκτονία και αρπαγή EUROKINISSI / ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Συναγερμός σήμανε στη Χαλκιδική μετά την απόδραση βαρυποινίτη από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του κρατουμένου που υπόκειται σε ημιελεύθερο καθεστώς φυλάκισης κάνοντας συχνή χρήση αδειών από το σοφρωνιστικό κατάστημα αφού χαρακτηρίζεται ως «λογοτιμήτης», δηλαδή κρατούμενος που κρατά το λόγο του και είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψει στις φυλακές.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ο 39χρονος από την Αρμενία δεν εμφανίστηκε στην πρωινή καταμέτρηση της Τετάρτης. Για το συμβάν ενημερώθηκε άμεσα η ΕΛ.ΑΣ., η οποία ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό του.

Πρόκειται για έναν 39χρονο Αρμένιο ο οποίος σύμφωνα με τη τοπική ιστοσελίδα makthes.gr καταδικάστηκε το 2021 από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε δισ. ισόβια και δέκα χρόνια για ανθρωποκτονία και αρπαγή, ενώ φέρει ποινές κάθειρξης και για άλλες παραβάσεις, όπως κατοχή όπλων και πυρομαχικών, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, εξύβριση-απειλή και παράνομη οπλοφορία. Ο δραπέτης άνηκε στο τρίτο τμήμα των αγροτικών φυλακών και διέμενε εκτός φυλακής, σε ειδικά κελιά-δομές και δουλειά του ήταν να ανεφοδιάζει τα οχήματα με καύσιμα.

Όταν έγινε αντιληπτή η απουσία του, ενημερώθηκε ο αρχιφύλακας, που με τη συνδρομή των σωφρονιστικών υπαλλήλων και της εξωτερικής φρουράς, ερευνά τη γύρω περιοχή, ενώ ενημερώθηκε και το αστυνομικό τμήμα Κασσάνδρας.

Σημειωτέον, ότι ο δραπέτης, που είχε μεταχθεί στην Κασσάνδρα από τις φυλακές της Κέρκυρας, είχε εξασφαλίσει κατά το παρελθόν οκτώ τακτικές και δέκα πενθήμερες άδειες με προορισμό τη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης, κατά τις οποίες είχε επιστρέψει κανονικά στην Κασσάνδρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ