ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη Κωνσταντινούπολη: Στη Θεσσαλονίκη φτάνει σήμερα η Ελληνίδα τραυματίας

Έκρηξη Κωνσταντινούπολη: Στη Θεσσαλονίκη φτάνει σήμερα η Ελληνίδα τραυματίας
(AP Photo/Khalil Hamra)

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να φτάσει σήμερα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου, η 26χρονη Ελληνίδα που τραυματίστηκε κατά την έκρηξη στην Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η νεαρή θα φτάσει οδικώς, ώστε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Η μεταφορά της θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη του ελληνικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εξωτερικών, η 26χρονη έχει θραύσμα στο πόδι αλλά η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, που μίλησε στην ΕΡΤ, είπε πως η 26χρονη βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

«Υπάρχει ζήτημα αποζημίωσης»

Σύμφωνα με τον Απόστολο Λύτρα υπήρχαν κάποια προβλήματα με το νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, όπου νοσηλεύτηκε η 26χρονη, τα οποία στη συνέχεια διευθετήθηκαν.

«Θα πρέπει να έρθει στην Ελλάδα και να αφαιρεθεί (το θραύσμα) δήλωσε ο κ. Λύτρας ενώ ερωτηθείς για το αν υπάρχει επικοινωνία με την τραυματία απάντησε ότι δεν είναι εύκολη. Η 26χρονη ταξίδευε στην Κωνσταντινούπολη με ένα γκρουπ και αυτή τη στιγμή, πλην των ανθρώπων της ελληνικής πρεσβείας, δεν υπάρχει κάποιο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο κοντά της.

Ερωτηθείς γιατί η οικογένεια κατέφυγε στη βοήθεια δικηγόρου απάντησε ότι ο τραυματισμός της κοπέλας προήλθε από τρομοκρατική επίθεση και υπάρχει και το ζήτημα της αποζημίωσης.

«Ας έρθει με το καλό στην Ελλάδα. Το τι δικαιούται ένα θύμα τρομοκρατίας στην Τουρκίας είναι κάτι το οποίο θα το δούμε», σχολίασε ο κ. Λύτρας επισημαίνοντας ότι οι διαδικασίες ήταν γρήγορες και συντονισμένες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ