ΕΛΛΑΔΑ

Λύτρας για Ελληνίδα τραυματισμένη στην Κωνσταντινούπολη: Υπάρχει ζήτημα αποζημίωσης

Λύτρας για Ελληνίδα τραυματισμένη στην Κωνσταντινούπολη: Υπάρχει ζήτημα αποζημίωσης
«Ο τραυματισμός της κοπέλας προήλθε από τρομοκρατική επίθεση και υπάρχει και το ζήτημα της αποζημίωσης» λέει ο Απόστολος Λύτρας (AP Photo/Khalil Hamra)

Εν αναμονή της μεταφοράς της 39χρονης Eλληνίδας που τραυματίστηκε κατά την έκρηξη βόμβας στην Οδό Πέρα, τη γνωστή Ιστικλάλ, στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα της Κυριακής (13/11) μίλησε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η 39χρονη αναμένεται να φτάσει οδικώς εντός της ημέρας και στη συνέχεια θα νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

«Υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια από την ελληνική πλευρά, από την πρεσβεία, τα αρμόδια υπουργεία και από τον υπουργό Παιδείας» ανέφερε o κ. Λύτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη μεταφορά της έχει αναλάβει το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, η οικογένεια της κοπέλας όπως και η ίδια είναι σε σοκ. Η κατάσταση της υγείας της όμως δεν εμπνέει ανησυχία.

«Υπάρχει ζήτημα αποζημίωσης»

Σύμφωνα με τον Απόστολο Λύτρα υπήρχαν κάποια προβλήματα με το νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, όπου νοσηλεύτηκε η 39χρονη, τα οποία στη συνέχεια διευθετήθηκαν.

«Θα πρέπει να έρθει στην Ελλάδα και να αφαιρεθεί (το θραύσμα) δήλωσε ο κ. Λύτρας ενώ ερωτηθείς για το αν υπάρχει επικοινωνία με την τραυματία απάντησε ότι δεν είναι εύκολη. Η 39χρονη ταξίδευε στην Κωνσταντινούπολη με ένα γκρουπ και αυτή τη στιγμή, πλην των ανθρώπων της ελληνικής πρεσβείας, δεν υπάρχει κάποιο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο κοντά της.

Ερωτηθείς γιατί η οικογένεια κατέφυγε στη βοήθεια δικηγόρου απάντησε ότι ο τραυματισμός της κοπέλας προήλθε από τρομοκρατική επίθεση και υπάρχει και το ζήτημα της αποζημίωσης.

«Ας έρθει με το καλό στην Ελλάδα. Το τι δικαιούται ένα θύμα τρομοκρατίας στην Τουρκίας είναι κάτι το οποίο θα το δούμε», σχολίασε ο κ. Λύτρας επισημαίνοντας ότι οι διαδικασίες ήταν γρήγορες και συντονισμένες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ