ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Κρήτη: 33χρονη πέθανε μέσα σε ταξί, λίγα μέτρα από το νοσοκομείο

Τραγωδία στην Κρήτη: 33χρονη πέθανε μέσα σε ταξί, λίγα μέτρα από το νοσοκομείο
Οι προσπάθειες των γιατρών να επαναφέρουν τη γυναίκα με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση μέσα στο ταξί απέψησαν άκαρπες EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ (Φωτογραφία αρχείου)

Τραγωδία σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (17/11) στον προαύλιο χώρο του Βενιζέλειου νοσοκομείου στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου κατέληξε 33χρονη που έπασχε από κορωνοϊό μέσα στο ταξί που την μετέφερε στο νοσοκομείο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών που έσπευσαν να τη σώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα cretapost, όλα συνέβησαν ελάχιστα λεπτά όταν όλο το εφημερεύον προσωπικό του νοσοκομείου τέθηκε σε συναγερμό.

Τη γυναίκα μετάφερε με ταξί ο σύζυγός της στο νοσοκομείο ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ήδη ασθενής με covid19 επί μία εβδομάδα. Οι γιατροί έσπευσαν στο ταξί και έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και διασωλήνωση στην 33χρονη ωστόσο ήταν ήδη αργά.

«Επί 40 λεπτά οι γιατροί έδωσαν μάχη για να επαναφέρουν την νεαρή γυναίκα όμως πιθανόν να είχε ήδη καταλήξει μέσα στο ταξί πριν φθάσει στο Βενιζέλειο», ανέφερε σε δηλώσεις της στο cretapost, η ιατρός και αναπληρώτρια Διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Ελευθερία Κωστάκη.

Εξάλλου πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα ήταν ήδη χωρίς τις αισθήσεις της όταν το ταξί έφθασε στο νοσοκομείο ενώ οι γιατροί έδωσαν τη δική τους μάχη επί τόπου προκειμένου να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο.

Η ιατροδικαστική έκθεση αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο της 33χρονη, εάν δηλαδή επρόκειτο για επιπλοκές του covid19 ή εάν έπασχε από καρδιολογικά προβλήματα τα οποία ενδεχομένως να μην γνώριζε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ