ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: «Είναι όλα ψέματα - Ευγνωμονώ τον πατέρα Αντώνιο»

Κιβωτός του Κόσμου: «Είναι όλα ψέματα - Ευγνωμονώ τον πατέρα Αντώνιο»
Ένας 22χρονος, υποστηρίζει τον πατέρα Αντώνιο και υποστηρίζει ότι: «η Κιβωτός για εμένα είναι το παν. Χρωστάω τη ζωή μου στην Κιβωτό» ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Στο πλευρό του πατέρα Αντώνιου τάσσεται 22χρονος που έμενε σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου». Μιλώντας δημόσια απορρίπτει τις καταγγελίες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «είναι όλα ψέματα, χρωστάω τη ζωή μου στην Κιβωτό».

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» μετά την πρώτη καταγγελία σε βάρος των υψηλόβαθμων προσώπων της δομής για κακοποίηση. Υπενθυμίζεται ότι σε σύσκεψη του Μαξίμου που έγινε το πρωί της Δευτέρας, αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση του ΔΣ της ΜΚΟ.

Εν τω μεταξύ, ένας πρώην τρόφιμος της Μ.Κ.Ο., ηλικίας 22 ετών και ονόματι Τσαμπίκος Λούτσα, μιλάει επωνύμως και παίρνει θέση για όλα όσα έχουν καταγγελθεί τα τελευταία 24ωρα. Ο ίδιος ζούσε στη δομή της Αθήνας και αργότερα μεταφέρθηκε στη δομή της Χίου για να γίνει αποσυμφόρηση στους χώρους του Κολωνού.

Ο 22χρονος, υποστηρίζει τον πατέρα Αντώνιο και μεταξύ άλλων λέει ότι: «η Κιβωτός για εμένα είναι το παν. Χρωστάω τη ζωή μου στην Κιβωτό».

Σχετικά με τις καταγγελίες για εκμετάλλευση των παιδιών και για κακοποίηση ο 22χρονος διαψεύδει τα πάντα λέγοντας πως «Ποτέ δεν έγινε αυτό. Όσο είμαι εγώ δεν έγινε ποτέ. Ο πάτερ ήταν πάντα από πάνω από το κεφάλι και έλεγε το καλό. Έπεσα από τα σύννεφα. Είναι όλα ψέματα».

Στο τέλος μάλιστα ο Τσαμπίκος δήλωσε ότι γνωρίζει τον πατέρα Αντώνιο 15 χρόνια και πως τον ευγνωμονεί καθημερινά που τον γνώρισε τονίζοντας ότι του «έχει σώσει τη ζωή».

Άμεση αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμουανακοίνωσε την άμεση αντικατάσταση του διοικητικού συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου .

«Οι καταγγελίες είναι σοβαρές και μάλιστα για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα όπως είναι τα παιδιά που έχουν βρεθεί εκτός της οικογενειακής τους εστίας για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Χρειάζεται να γίνει πλήρης διερεύνηση των καταγγελιών αυτών και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αρμόδιες αρχές», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Πρόσθεσε ότι η προσοχή όλων πρέπει και είναι στραμμένη στην ασφάλεια των παιδιών που μένουν στη δομή, τα οποία όπως είπε «πρέπει να έχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία εντός της δομής όποια εξέλιξη και αν έχει η υπόθεση αυτή».

Οι καταγγελίες για σεξουαλικές αλλά και σωματικές κακοποιήσεις στην «Κιβωτό» βρέθηκαν στο επίκεντρο κυβερνητικής σύσκεψης το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και ελήφθησαν οι αποφάσεις για την απομάκρυνση του ΔΣ της ΜΚΟ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ