ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης για Κιβωτό: Αν ισχύουν οι καταγγελίες, κάποιοι θα μπουν φυλακή

Πλεύρης για Κιβωτό: Αν ισχύουν οι καταγγελίες, κάποιοι θα μπουν φυλακή
«Είναι εξοργιστικά αυτά που διαβάσαμε, στο βαθμό που ισχύουν οι καταγγελίες» είπε ο κ. Πλεύρης για όσα ακούγονται για την Κιβωτό του Κόσμου ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ (Φωτογραφία αρχείου)

«Εάν ισχύουν οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου τότε μιλάμε για πολύ σκληρά κακουργήματα. Μιλάμε για κόσμο που θα μπει φυλακή» είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. 

Ο ίδιος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μίλησε για την άμεση παρέμβαση της πολιτείας προκειμένου να προστατευτούν αυτά τα παιδιά. Υπενθυμίζεται ότι για τις καταγγελίες παιδιών για την «Κιβωτό» πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου το πρωί της Δευτέρας, 21 Νοεμβρίου.

«Η Κιβωτός ήταν από τις ΜΚΟ που είχαν πολύ μεγάλη απήχηση στην κοινωνία. Είναι εξοργιστικά αυτά που διαβάσαμε, στο βαθμό που ισχύουν οι καταγγελίες. Όσο και αν μια ΜΚΟ τυγχάνει να έχει καλό όνομα αυτό δεν φτάνει, και είναι υποχρέωση της πολιτείας να την παρακολουθεί» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

«Στόχος είναι να βγαίνουν γρήγορα τα παιδιά από τα ιδρύματα. Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μιχαηλίδη είχε φέρει νομοσχέδιο που στόχευε σε αυτό», πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Άμεσα μέτρα για την προστασία των παιδιών που διαβιούν στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», εξετάζονται στη σύσκεψη που πραγματοποιείται από το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την «βροχή» καταγγελιών για βιαιοπραγίες αλλά ακόμα και για σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να αντικατασταθεί το διοικητικό συμβούλιο της Κιβωτού με ένα προσωρινό σχήμα που θα αποτελείται από κρατικούς λειτουργούς έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Πρώτη προτεραιότητα και οδηγός των αποφάσεων είναι η ασφάλεια και η προστασία των παιδιών και σε κάθε περίπτωση οι δομές δεν θα κλείσουν, καθώς κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες παιδιά να βρεθούν στο δρόμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ