ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Υποψίες ότι βάφτιζαν ξανά παιδιά για παράνομες υιοθεσίες

Κιβωτός του Κόσμου: Υποψίες ότι βάφτιζαν ξανά παιδιά για παράνομες υιοθεσίες
Στο «φως» της δημοσιότητας έρχονται όλο και περισσότερες καταγγελίες Intime News

Νέες καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου όπου, «γίνονταν βαφτίσεις παιδιών που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα και γι’ αυτό έχει ζητηθεί από την Κιβωτό να εξηγηθεί νομικά»

Στο «φως» της δημοσιότητας έρχονται όλο και περισσότερες καταγγελίες για τα όσα λάμβαναν χώρα στην «Κιβωτό του Κόσμου», όπου οι έρευνες πλέον εξετάζουν -πέρα από τις κακοποιήσει- ακόμα και το ενδεχόμενο παράνομων υιοθεσιών.

Ο καταιγισμός αποκαλύψεων έρχεται παράλληλα με το «ξήλωμα» του πατέρα Αντωνίου και την ανάληψη καθηκόντων του νέου διοικητικού συμβουλίου, το οποίο έχει θέσει ως στόχο τη συνέχεια λειτουργίας της δομής και την τήρηση όλων των ασφαλιστικών δικλείδων.

Μιλώντας στο MEGA ο Γενικός Γραμματέας Κοινωννικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης έκανε γνωστές νέες αναφορές και εκθέσεις σχετικά με τα θέματα παιδικής προστασίας και καταπάτησης των δικαιωμάτων των παιδιών, επισημαίνοντας ότι πολλές φορές είχαν γίνει συστάσεις όμως φάνηκε ότι δεν μπορούσαν να τα καταφέρουν.

«Απαγορεύεται να διαχωρίζονται τα αδέρφια από δομή σε δομή. Είχαμε κι άλλα θέματα, με βαφτίσεις παιδιών που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα και γι’ αυτό έχει ζητηθεί από την Κιβωτό να εξηγηθεί νομικά. Όλα αυτά εξετάζονται από το νέο ΔΣ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμάτης.

Μάλιστα, πέρα από τις παράνομες πρακτικές που γίνονταν στην Κιβωτό του Κόσμου, ο ίδιος, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να γίνονταν βαπτίσεις ήδη βαπτισμένων παιδιών προκειμένου να γίνονται παράνομες υιοθεσίες. Σημειώνεται ότι από το 2018 και μετά λόγω του νόμου περί υιοθεσιών, ήταν πολύ δύσκολο να δοθούν παιδιά προς υιοθεσία καθώς βρίσκονταν σε μητρώο.

Κακοποιήσεις παιδιών

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τόνισε ότι οι καταγγελίες αυτές περιορίζονται κυρίες στις θωπίες, δηλαδή δεν υπάρχει πλήρης σεξουαλική πράξη, επομένως είναι δύσκολο να πιστοποιηθεί η οποιαδήποτε ενέργεια ιατροδικαστικά.

«Πολλά παιδιά σταματούν το σχολείο. Αυτό είναι, αν θέλετε, μία έμμεση πιστοποίηση τέτοιας μορφής κακοποίησης», είπε, εννοώντας τη ψυχολογική κακοποίηση. «Έχει ενδιαφέρον να κληθούν οι κοινωνικοί επιστήμονες που ήταν υπεύθυνοι για αυτά τα παιδιά. Εάν υπήρχαν, θα πρέπει να κληθούν, γιατί οι άνθρωποι αυτοί ήταν υπεύθυνοι για τα παιδιά και μπορούσαν να δουν την εξέλιξη και τη διαφορά στη συμπεριφορά των παιδιών», σημείωσε ο κ. Λέων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ