Σεισμός στην Εύβοια: «Χορός» μετασεισμών – Ανήσυχοι οι κάτοικοι, κλειστά τα σχολεία
Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της νότιας Εύβοιας, πολλοί εκ των οποίων επέλεξαν να περάσουν το βράδυ στα αυτοκίνητά τους ή έξω στους δρόμους, μετά και το χθεσινό (29/11) σεισμό των 5 Ρίχτερ.
Παρότι οι πρώτες εκτιμήσεις έλεγαν ότι ο κύριος σεισμός ήταν ο πρωινός των 4,7 Ρίχτερ, τελικά το βράδυ σημειώθηκε μια ακόμη πιο έντονη δόνηση, ανησυχώντας τους κατοίκους και θέτοντας σε επιφυλακή τον κρατικό μηχανισμό.
Και σε αυτή την περίπτωση, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική.
Ακολούθησαν περίπου 80 μετασεισμοί μικρότερης κλίμακας, όπως δήλωσε στο MEGA ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης.

Τα σχολεία της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα, Τετάρτη, για προληπτικούς λόγους, παρότι δεν εντοπίστηκαν ζημιές.
Πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ μιλούν για μικρής κλίμακας ζημιές σε ορισμένα σπίτια, με τους ειδικούς να προειδοποιούν τους κατοίκους να αποφεύγουν τα πέτρινα σπίτια, τα οποία είναι επικίνδυνα σε τέτοιες περιπτώσεις.
Την ίδια ώρα, οι σεισμολόγοι τονίζουν πως οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να αποφεύγουν και σημεία όπου ενδεχομένως να σημειωθούν κατολισθήσεις.
«Μετά το αποψινό, όλοι οι κάτοικοι είναι πολύ ανήσυχοι. Έχουμε όλοι την εντύπωση ότι ήταν και πιο έντονος και μεγαλύτερης διάρκειας. Είναι πιθανό πολλοί να περάσουν το βράδυ έξω», είπε χαρακτηριστικά, με τον ίδιο να βρίσκεται εν κινήσει, προκειμένου να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης» δήλωσε χθες στο CNN Greece, ο πρόεδρος της κοινότητας Ζάρακες, Χρήστος Τρανός.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λέκκας στο CNN Greece: Το ρήγμα στην Εύβοια μπορεί να δώσει μέχρι 6 Ρίχτερ
Σεισμολόγοι: Ώριμη για να δώσει μεγάλο σεισμό η περιοχή των Αλκυονίδων
Σεισμός Εύβοια: Επιφυλακτικοί οι επιστήμονες μετά τα 5 Ρίχτερ
Reuters: Συνομιλίες Ουάσινγκτον - Καράκας για την εξαγωγή του πετρελαίου της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ
23:46
Τουρκία: «Να καταθέσουν τα όπλα όλες οι κουρδικές ομάδες και στη Συρία» ζητά ο Γκιουλέρ
23:37
Με καρκίνο διαγνώστηκε ο 35χρονος δήμαρχος του Άη Στράτη: «Πάω να τον πατήσω κάτω και θα γυρίσω» (vid)
23:26
Παναθηναϊκός - Μιλάνο 74-87: Νέα ήττα στο ΟΑΚΑ και νέο «καμπανάκι» για τους «πράσινους»
23:15