ΕΛΛΑΔΑ

Νομοσχέδιο Υγείας: Διαμαρτυρίες υγειονομικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Νομοσχέδιο Υγείας: Διαμαρτυρίες υγειονομικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη διαμαρτυρία υγειονομικών EUROKINISSI

Την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας ζητούν οι υγειονομικοί, που κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους, την ώρα που η Ολομέλεια της Βουλής συζητά και ψηφίζει το νομοσχέδιο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η ΕΙΝΑΠ έχει ανακοινώσει 24ωρη απεργία για σήμερα ενώ στις 13:00 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση στη Βουλή, με παράλληλο κάλεσμα στα Εργατικά Κέντρα, την ΑΔΕΔΥ και μαζικούς φορείς για συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Παράλληλα, η ΟΕΝΓΕ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ σε στάσεις εργασίας προχωρούν τα Εργατικά Κέντρα στην Αττική.

Από πλευράς της η ΠΟΕΔΗΝ έχει εξαγγείλει στάση εργασίας 11.00-15.00 και συγκέντρωση στις 13.00 στη Βουλή για την Απόσυρση του Νομοσχεδίου για την Υγεία.

Πανελλαδική Στάση Εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου έχει εξαγγείλει και η ΑΔΕΔΥ, καλώντας τα Νομαρχιακά Τμήματα, σε συνεργασία με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του κάθε Νομού, να οργανώσουν κινητοποιήσεις για να μην περάσει το νομοσχέδιο για την Υγεία.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις -τρεις στον αριθμό- είναι προγραμματισμένες για σήμερα, 1 Δεκεμβρίου, και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στις 13:00, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης αλλά και σωματεία θα βρίσκονται έξω από τα γραφεία της 3ης ΥΠΕ στην Αριστοτέλους, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τη Β’ βάθμια περίθαλψη.

Στις 18:00 έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου.

Την ίδια ώρα, αναρχικές συλλογικότητες έχουν απευθύνει κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Ροζάβα και στο κουρδικό αντάρτικο στην συμβολή των οδών Τσιμισκή με Ναυαρίνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ