ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα καταγγελία – «Άρπαξαν την περιουσία της μάνας μου»

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα καταγγελία – «Άρπαξαν την περιουσία της μάνας μου»
ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ / INTIME

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου, με 28χρονη να υποστηρίζει σήμερα πως λειτουργεί «κύκλωμα» που εκμεταλλεύτηκε την άρρωστη μητέρα της και τώρα της παίρνει το σπίτι.

Η 28χρονη, που διατήρησε την ανωνυμία της, μίλησε στον ΑΝΤ1, και είπε ότι δύο μήνες πριν πεθάνει η μητέρα της έκανε μια διαθήκη στην οποία την αποκλήρωσε επειδή τη χτυπούσε και της φερόταν βίαια.

Στη διαθήκη αυτή άφηνε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία της -δηλαδή δύο σπίτια, αυτοκίνητο και μια μηχανή- στην Κιβωτό του Κόσμου.

Η νεαρή υποστηρίζει ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχουν σχετικές καταγγελίες στην αστυνομία.

Είπε δε, πως λίγο μετά από το θάνατο της μητέρας της, δύο άνδρες που είχαν εξουσιοδοτηθεί από την πρεσβυτέρα πήγαν στο σπίτι της, έβγαλαν φωτογραφίες και της ανακοίνωσαν ότι πρέπει να το εγκαταλείψει.

Απολύσεις στελεχών της Κιβωτού από το νέο Δ.Σ.

Την ίδια ώρα, ξεκίνησε η αξιολόγηση του προσωπικού στην «κιβωτό του κόσμου» από το νέο ΔΣ και ήδη τουλάχιστον 5 άτομα μεταξύ των οποίων το δεξί χέρι του πατέρα Αντώνιου και διευθυντή της οργάνωσης είδαν την έξοδο από τη ΜΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός του Ιρακινού, ανάμεσα στους απολυμένους είναι και ο Πασχάλης, τον οποίο, μιλώντας πριν λίγες ημέρες στον Skai.gr η μητέρα τριών πρώην τροφίμων στην Κιβωτό, τον είχε κατονομάσει ως έναν από τους ανθρώπους που είχαν συμμετοχή σε κακοποιητικες συμπεριφορές εις βάρος των παιδιών.

Οι απολύσεις τους έγιναν μετά από ομόφωνη απόφαση της νέας διοίκησης.

Έρευνα για «μαύρο» χρήμα και παράνομο πλουτισμό

Στον πυρήνα της υπόθεσης της «Κιβωτού του Κόσμου» μπαίνει πια η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, καθώς θα ερευνήσει το ενδεχόμενο διακίνησης «μαύρου χρήματος», αλλά και το ενδεχόμενο παράνομου πλουτισμού του π. Αντώνιου και της πρεσβυτέρας.

Τα επόμενα 24ωρα οι αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας θα έχουν στα χέρια τους την κίνηση των προσωπικών λογαριασμών του ζεύγους για τα τελευταία πέντε χρόνια.

Δεν ενδιαφέρει τις αρχές το υπόλοιπο των λογαριασμών, το οποίο έτσι κι αλλιώς αγγίζει δυσθεώρητα ύψη. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η εισροή χρημάτων και εάν από τους λογαριασμούς αυτούς έφευγαν χρήματα και γινόταν μεταφορά μεγάλων ποσών.

Επίσης, η Οικονομική Αστυνομία περιμένει την εντολή του οικονομικού εισαγγελέα για τη διενέργεια νέας προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ ο δικαστικός λειτουργός θα είναι αυτός που θα καθορίσει ποια θα είναι αυτά τα αδικήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ