ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία νοσοκομειακών γιατρών – Αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας

Απεργία νοσοκομειακών γιατρών – Αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Σήμερα κατατίθεται το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής CNN Greece/ Αλέξανδρος Γαστεράτος

Κορυφώνονται σήμερα, Πέμπτη (1/12) οι απεργιακές κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Σημειώνεται ότι σήμερα κατατίθεται το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ και οι ενώσεις γιατρών, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:00 στη Βουλή.

Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει την εκτίμηση ότι το νομοσχέδιο «ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την υγεία του λαού σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας».

«Η κατάθεση του νομοσχεδίου εκτρώματος, παρά την καθολική καταδίκη του από χιλιάδες νοσοκομειακούς γιατρούς και τα συλλογικά τους όργανα, την ΟΕΝΓΕ, τις μεγαλύτερες Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών, της Αθήνας-Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας, της Ηπείρου, όλων των Ενώσεων της Κρήτης και της Βορείου Ελλάδας, από τα Γρεβενά και την Καστοριά ως τη Θράκη, της Θεσσαλίας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Βοιωτίας, των νησιών του Αιγαίου, δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει δια πυρός και σιδήρου την πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας. Την πολιτική που ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την υγεία του λαού σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Αυτό υπηρετεί το νομοσχέδιο και όχι τη δήθεν βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, την κάλυψη των κενών και την αύξηση του εισοδήματος των γιατρών. Aυτό υπηρετεί η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα μπορούν να ασκούν και ιδιωτικό έργο», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ.

Οι τριήμερες κινητοποιήσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα (28/11), μέρα ακρόασης των φορέων στη Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και συνεχίστηκαν την Τρίτη 29/11 με 24ωρη παναττική απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ