ΕΛΛΑΔΑ

Κακιά Σκάλα: Την Κυριακή ανοίγει η μεσαία λωρίδα στην Αθηνών-Κορίνθου

Κακιά Σκάλα: Την Κυριακή ανοίγει η μεσαία λωρίδα στην Αθηνών-Κορίνθου
Ο πρόεδρος της Ολυμπίας Οδού είπε πως ο βράχος έπεσε από ύψος 100 μέτρων, από σημείο δηλαδή που η Ολυμπία Οδός δεν είχε δικαιοδοσία παρέμβασης INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Την Κυριακή θα δοθεί στην κυκλοφορία η μεσαία λωρίδα στο ρεύμα προς Αθήνα στην Αθηνών – Κορίνθου, στην Κακιά Σκάλα, μετά την κατολίσθηση μεγάλου βράχου, η οποία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της Ολυμπίας Οδού Παναγιώτης Παπανικόλας, την Κυριακή όσοι πηγαίνουν προς Αθήνα μέσω της Ν.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου θα χρησιμοποιούν τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα στην Κακιά Σκάλα, ενώ εκτίμησε ότι θα δοθεί πλήρως στην κυκλοφορία πριν από τις γιορτές.

«Κλειστές είναι οι 2 λωρίδες αυτή τη στιγμή και είναι ανοιχτή η μία. Αποκαθιστούμε τους φράχτες ανάσχεσης και τα στηθαία ασφαλείας και την Κυριακή αν όλα πάνε καλά θα δοθεί η μεσαία λωρίδα, ώστε να είναι σε λειτουργία δυο λωρίδες που επαρκούν, και με στόχο πριν τις γιορτές να δοθεί πλήρως στην κυκλοφορία και η αριστερή, εξωτερική λωρίδα. Εκτός κι αν έχουμε «εκπλήξεις» όπως οι βροχοπτώσεις και οι σεισμοί που είχαμε» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Παπανικόλας είπε πως ο βράχος έπεσε από ύψος 100 μέτρων, από σημείο δηλαδή που η Ολυμπία Οδός δεν είχε δικαιοδοσία παρέμβασης. Για να κάνει εργασίες εκεί θα πρέπει να πάρει άδεια από το Δημόσιο, όπως υποστήριξε.

«Οι φράχτες στα πρανή είναι από προηγούμενες εργολαβίες από παλιά και το σημείο που έγινε η κατολίσθηση είναι εκτός της παραχώρησης του έργου, ήταν σωστά σχεδιασμένοι οι φράχτες, εμείς παρακολουθούμε τις μετακινήσεις. Υπάρχουν όρια παραχώρησης στα οποία έχουμε βάλει και φράχτες», σημείωσε.

Ο ίδιος είπε ακόμα πως την Πέμπτη υπήρξαν μελέτες για χαλαρά βράχια, τα οποία και ρίχτηκαν ελεγχόμενα και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν, ενώ σήμερα θα έρθουν ειδικοί από την Ελβετία για να ελέγξουν την κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ