ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο
Στον εισαγγελέα έφτασε ο αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε 16χρονο στο κεφάλι κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη Eurokinissi

Στον εισαγγελέα έφτασε σήμερα, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, ο αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε 16χρονο στο κεφάλι κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του αστυνομικού έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην καταδίωξη, που σημειώθηκε αφότου ο 16χρονος εγκατέλειψε βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει, εκλήθησαν να δώσουν εξηγήσεις για το συμβάν.

Κατά πληροφορίες, οι ίδιοι είπαν σε συναδέλφους τους ότι ο16χρονος επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό όχημα που οδηγούσε.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε πως ο 34χρονος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Την ίδια ώρα ο 16χρονος Ρομά, που είναι και πατέρας ενός μωρού 1,5 ετών, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, με τους θεράποντες ιατρούς να κρίνουν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Επεισόδια και προσαγωγές

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό του τραυματισμού του 16χρονου Ρομά, ξεκίνησαν εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,με την αστυνομία να προχωράει σε έξι προσαγωγές.

Να σημειωθεί ότι ομάδα ατόμων Ρομά, που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, πυρπόλησε κάδους στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, διαμαρτυρόμενοι για τον σοβαρό τραυματισμό ενός 16χρονου ομόφυλού τους από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Η αστυνομία τους επιτηρούσε από απόσταση για να μην προκληθούν νέα επεισόδια.

Οι συγκεντρωθέντες αποχώρησαν στις εννιά το βράδυ, ενώ άνδρες της πυροσβεστικής με υπηρεσιακό όχημα έσβησαν τις φωτιές στους κάδους απορριμμάτων, τους οποίους είχαν αναποδογυρίσει και πυρπολήσει διαδηλωτές επάνω στο οδόστρωμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ